Hopp til innhold

Hudtransplantasjon for Bolsjoj-sjef etter syreangrep

Bolsjoj-ballettens Sergei Filin gjennomgår en hudtransplantasjon etter at han ble angrepet med syre utenfor sitt hjem i Moskva.

Sergei Filin på et sjukehus i Moskva

Sergei Fiin på et sykehus i Moskva. Han gjennomgår en hudtransplantasjon etter å ha blitt angrepet med syre av en ukjent og maskert gjerningsmann.

Foto: HANDOUT / Reuters

Sergei Filin

Sergei Filin ble ansatt som kunstnerisk ansvarlig ved Bolsjoj-balletten i 2011

Foto: © Alexander Natruskin / Reuters / Reuters

Natt til fredag ble kunstnerisk ansvarlig ved Bolsjoj-balletten, Sergei Filin innlagt på sykehus med tredjegradsforbrenning etter et syreangrep, som kan gjøre ham blind.

Etter angrepet mistet den tidligere danseren synet på det ene øyet og man frykter at han skal bli blind. Nå gjennomgår han en hudtransplantasjon på et sykehus i Moskva.

Mistenker sjalusi

Angrepet kom etter en rekke tilfeller hvor Filin skal ha fått anonyme trusler rettet mot seg. Hans kolleger mistenker nå at motivet til gjerningsmannen kan ha vært sjalusi.

– Jeg vet hvem denne personen er og det vil jeg definitivt opplyse politiet om. Min sønn er blitt truet per telefon, spesielt den siste måneden. Han ble forfulgt og i dag nådde det et klimaks, sier Filins Mor, Natalia Fiina, til den russiske tabloidavisen Life News.

Tidligere ballerina ved Bolsjoj-balletten, Anastacia Volochkova skal ha uttalt at Filins makt når det gjaldt å tildele roller noen ganger førte til misunnelse og sjalusi blant dem rundt ham.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)