Høy puls

Også Sjefen over alle sjefer, Asgeir Borgemoen, er nervøs før han skal på scenen og opptre foran mange tilskuere.

Solveig Hareide og Asgeir Borgemoen

NERVØS VETERAN: Solveig Hareide prøver å berolige Asgeir Borgemoen som for tiden er aktuell i Riksteatrets 'Dråpen'

Foto: NRK

Tørr i munnen, svette hender og skjelvende bein? Det kjennes ut som en kamp på liv og død når vi står foran en gjeng tilskuere og skal prestere noe, men det verste som kan skje er jo bare at du driter deg ut.

Også mange voksne har prestasjonsangst. Solveig tester hvor nervøs Asgeir Borgemoen er når han skal på scenen i teaterstykket ”Dråpen”, og hun finner ut om det er noe vi kan gjøre for å dempe nervøsiteten.

I Newton på søndag skal det handle mye om prestasjoner og høy puls.

Se oss i NRK1 søndag 19. april kl 1830. Repriser i NRK Super den 20. april kl 1415 og den 26. april kl 1400.VIDEO: Se smakebit fra sendinga: The BlackSheeps og Asgeir Borgemoen forteller om sceneskrekk

Solveig Hareide, Emelie Nilsen og Agnete Johnsen

NERVØSE DEBUTANTER: I Newton på søndag får du også høre The BlackSheeps fortelle om sin sceneskrekk. Fra venstre: Solveig Hareide, Emelie Nilsen og Agnete Johnsen.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Disse kan vinne Bokslukerprisen

  80.000 elever på 5. og 6. trinn har lest og vurdert norske skjønnlitterære barnebøker fra det siste året, skriver Foreningen !les i en pressemelding. Nå har 20 skoleklasser nominert disse fem finalistene: «Kokotopia. Riddere, hekser og prikkedøden» av Simon Stranger og Helena Lindholm,«Zombieutbruddet. Byrået for ikke-hendelser» av Robert Næss, «Anton og andre flokkdyr» av Gudrun Skretting, «Bobla» av Siri Pettersen og «Ingen sover trygt i natt» (bildet) av Mari Moen Holsve. Nå skal ti juryklasser fra hele landet lese bøkene og kåre vinnerboken. Prisen deles ut på Verdens bokdag 24. april 2019. Foreningen !les står bak flere tiltak for å øke leselysten blant unge, som litteraturprisene Ungdommens kritikerpris og Uprisen.

  Ingen sover trygt i natt
  Foto: Cappelen Damm
 • Gikk langt inn i personlige minner

  – Et uskarpt fotografi fungerte bedre akkurat der, sier Steffen Kverneland om hvordan han illustrerte tegneserieromanen «En frivillig død». Den handler om farens selvmord og tiden før. – Det kom som lyn fra klar himmel, for meg. Han hadde psykiske problemer, gikk på medisiner, men det hjalp ikke, sier Kverneland til litteraturprogrammet Brenner live. Mesterlig utført, mente NRKs litteraturkritiker om boken da den kom ut i høst.

  Utdrag fra tegneserieromanen En frivillig død
 • – Deilige drypp av julestemning

  – Kurt Russell som julenisse er definitivt verdt å sjekke ut, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «The Christmas Chronicles». – Uten en nissefar som både serverer kule replikker, store sjarmporsjoner, massevis av nisseenergi og noen deilige drypp av julestemning, ville filmen fått et øye mindre på terningen. NRKs kritiker får litt plastsmak av veslevoksne hovedroller og et simpelt «julen må reddes»-manus.

  Kurt Russel i The Christmas Chronicles
  Foto: Netflix