Hopp til innhold

Høy puls

Også Sjefen over alle sjefer, Asgeir Borgemoen, er nervøs før han skal på scenen og opptre foran mange tilskuere.

Solveig Hareide og Asgeir Borgemoen

NERVØS VETERAN: Solveig Hareide prøver å berolige Asgeir Borgemoen som for tiden er aktuell i Riksteatrets 'Dråpen'

Foto: NRK

Tørr i munnen, svette hender og skjelvende bein? Det kjennes ut som en kamp på liv og død når vi står foran en gjeng tilskuere og skal prestere noe, men det verste som kan skje er jo bare at du driter deg ut.

Også mange voksne har prestasjonsangst. Solveig tester hvor nervøs Asgeir Borgemoen er når han skal på scenen i teaterstykket ”Dråpen”, og hun finner ut om det er noe vi kan gjøre for å dempe nervøsiteten.

I Newton på søndag skal det handle mye om prestasjoner og høy puls.

Se oss i NRK1 søndag 19. april kl 1830. Repriser i NRK Super den 20. april kl 1415 og den 26. april kl 1400.



VIDEO: Se smakebit fra sendinga: The BlackSheeps og Asgeir Borgemoen forteller om sceneskrekk

Solveig Hareide, Emelie Nilsen og Agnete Johnsen

NERVØSE DEBUTANTER: I Newton på søndag får du også høre The BlackSheeps fortelle om sin sceneskrekk. Fra venstre: Solveig Hareide, Emelie Nilsen og Agnete Johnsen.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober