NRK Meny
Normal

Høstkoteletter

Lurer du på hva du skal lage til middag i dag? Lag koteletter med en ny vri alà Lise Finckenhagen.

Høstkoteletter
Foto: NRK

Du trenger:

 

2-4 tykke nakkekoteletter (gjerne økologisk)

4 gode pølser, helst rå

600 g kålrot

2 mellomstore løk

4 mellomstore faste poteter

4 gulrøtter

2 hvitløkfedd, knuste

1 kvast timian

2 dl buljong, kylling eller grønnsak

saften fra en halv sitron

1 stor spiseskje flytende honning

salt og pepper

olje og smør

 

Rens grønnsakene og skjær dem i grove biter, løken i skiver. Krydre kotelettene med salt og pepper. Del pølsene i to. Brun koteletter og pølser i en stor stekepanne med høye kanter og legg det over på en tallerken. Tilsett løk i pannen og brun lett. Ha i kålrot, gulrøtter, poteter og hvitløk. Tilsett buljong, sitronsaft, honning, timian, salt og pepper. Dekk pannen med folie og la det småkoke i 15 minutter. Legg koteletter og pølser tilbake i pannen, dekk med folie og småkok videre i ca 15 minutter. Server gjerne med en grønn salat og godt brød.

 

Tips:

Legg en tykk skive chevre eller annen ost du liker på kotelettene mot slutten av steketiden.

Frisk timian kan erstattes med litt tørket. 

 

Her kan du se Kokke-Lise lage denne retten:

Høstkoteletter del 1

Høstkoteletter del 2