NRK Meny
Normal

Høstgryte à la bacalao

I dag serverer Lise en deilig høstgryte à la Bacalao. Godt, sunt og enkelt!

Bacalao
Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Til fire personer trenger du: 

ca. 1 kg hvit fiskefilet, gjerne lettsaltet

8 mellomstore poteter

2 gule løk

4 pimientos, grillede paprika på boks

1/2 - 1 rød chili

4 fedd hvitløk

2 bokser hakkede tomater

100 g sorte oliven

god olivenolje

frisk basilikum

salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Pål Thoresen og Kokke-Lise

Programleder i Frokost-TV Pål Thoresen hjelper Kokke-Lise med å lage bacalao.

Foto: NRK

Del fisken i grove biter. Hakk chili og hvitløk, skjær poteter og løk i skiver og paprikaen i store biter.Varm ca 1 dl olivenolje i en stor panne eller gryte. Fres poteter, løk, hvitløk og chili. La det sude/putre til potetene begynner å bli møre og løken er bløt.

Tilsett tomater, oliven og paprika. Kok opp og smak til med salt og pepper. Legg i fisken og la det hele putre videre i 15 -20 minutter. Bland inn basilikum rett før servering.

Server med godt brød.

Tips:

Får du ikke tak i pimientos kan du bruke to røde paprika istedet. Skjær dem i biter og fres paprikaen sammen med resten av grønnsakene.

Kulturstrøm

  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

  • Stanser Nobel-senter

    En svensk domstol setter foten ned for den planlagte byggingen av det som skulle bli Nobelstiftelsens nye storstue på Blasieholmen i Stockholm. Miljødomstolen mener uerstattelige kulturhistoriske verdier ville gått tapt dersom byggeprosjektet hadde blitt gjennomført (NTB).