Hopp til innhold

Disse låtene slåss Wig Wam-Åge og A1 om

Fredag skal A1 og Åge Sten Nilsens Ammunition velge sin favoritt til å bli landets nye låtskriverstjerne. Hør ukas The Hit-låter allerede nå!

Deltakere The Hit program fem

KNIVER OM A1 OG ÅGES GUNST: Johannes Brun (med klokka fra øverst til venstre), Mathilde Johnson, Morten Franck, Jon Ruder og Christian Svensson, Runar Bang og Aleksander G. Monsen.

Foto: NRK

Fredag kveld er det igjen klart for NRKs musikkreality The Hit, og seks nye låtskrivere skal i ilden.

A1 og Åge Sten Nilsen

KONKURRENTER: A1 (Mark Read, Ben Adams og Christian Ingebrigtsen) og Åge Sten Nilsen og hans band Ammunition skal fredag kveld finne ukas beste låt.

Foto: Julia Naglestad/Terje Pedersen / NRK/NTB Scanpix

Hør alle låtene fra ukas The Hit og stem på hvilken du synes passer best til ukas artister under!

Denne uka er det A1 og Åge Sten Nilsen, kjent fra Wig Wam, og hans band Ammunition som skal velge sine favoritter - før seerne stemmer over hvilken låtskriver og artist som skal gå videre i konkurransen.

Én låt skal videre til den store finalen – og det blir en av disse:

Aleksander G. Monsen

Låttittel: «I will»
Alder: 24
Kommer fra: Larvik
Fakta: Aleksander er rytmegitarist i bandet Vienna Mercury og jobber som assistent i barnehage. Han har tidligere jobbet med musikk i utlandet, blant annet som assistent for Sheryl Crows produsent og låtskriver. I fjor vant Aleksander den lokale og regionale finalen i låtskriverkonkuransen Bandwagon med sangen «Oh Man».

Aleksander G. Monsen: «I will». Fra The Hit

Morten Franck

Låttittel: «How you made me feel»
Alder: 47
Kommer fra: Oslo
Fakta: Morten jobber med innkjøp. Han har tatt pianotimer i ti år, spilt klarinett i korps og sunget i kor i 25 år. Morten er fra Vestlandet og havnet etter studier i Oslo.

Morten Franck: «How you made me feel». Fra The Hit.

Johannes Brun

Låttittel: «Searching»
Alder: 38
Kommer fra: Oslo
Fakta: Johannes jobber som frilansskuespiller i fjernsynsbransjen. Han begynte å spille klassisk piano da han var syv år gammel, men sluttet da han var seksten og begynte å komponere egne popsanger.

Johannes Brun: «Searching». Fra The Hit.

Mathilde Johnson

Låttittel: «Physical love»
Alder: 24
Kommer fra: Tønsberg
Fakta: Mathilde har vokst opp i en musikalsk familie og drevet med musikk og sang hele livet. En av hovedinteressene ved siden av musikken er dataspill.

Mathilde Johnson: «Physical love». Fra The Hit.

Jon Ruder og Christian Svensson

Låttittel: «Benefit of doubt»
Alder: 55 og 39
Kommer fra: Oslo og Sverige
Fakta: Jon kommer fra Oslo og jobber som kommunikasjonsrådgiver i MøllerGruppen. Han har spilt i band siden 1980-tallet og har en solokarriere under navnet Jon Sverre Ruder. Han er også vokalist i bandet Lucifer Was. Christian er svensk, utdannet jazzmusiker og har jobbet som musiker i 15 år.

Jon Ruder og Christian Svensson: «Benefit of doubt». Fra The Hit.

Runar Bang

Låttittel: «Do you think about me too?»
Alder: 43
Kommer fra: Ålesund
Fakta: Runar jobber som redaktør for barnebladet BARNAS i Søndagsskolen Norge. Han har spilt i band og skrevet låter siden ungdomsskolen og studert verdensmusikk i Trondheim. Runar ga ut plata «Come with me brother» i 2010, og tittellåten kom til finalen i International Acoustic Music Awards. Han har også utgitt tre barnebøker.

Runar Bang: «Do you think about me too?». Fra The Hit.

(Avstemningen under er en uhøytidelig variant som ikke vil ha innvirkning på stemmeresultatet under direktesendingen fredag.)

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.