Hopp til innhold

Hør låtene Arredondo og Busk slåss om

Velg din favoritt blant The Hit-låtene som Maria Arredondo og Vidar Busk skal kjempe om!

Deltakere The Hit program fire

KNIVER OM MARIA OG VIDARS GUNST: Daniel Birkeland og Kai Worley (med klokka, fra øverst til venstre), Liv Karin Lange, Lavie Hassani, Thomas Dyrø og Øystein Thu, Hans-Arne Arntsen og Susan Diana Andreassen.

Foto: NRK

Maria Arredondo og Vidar Busk

KONKURRENTER: Maria Arredondo og Vidar Busk skal fredag kveld finne ukas beste låt.

Foto: NRK

Fredag kveld er det igjen klart for NRKs musikkreality The Hit, og seks nye låtskrivere skal i ilden.

Hør alle låtene fra ukas The Hit og stem på hvilken du synes passer best til ukas artister under!

Denne uka er det Maria Arredondo og Vidar Busk som skal velge sine favoritter - før seerne stemmer over hvilken låtskriver og artist som skal gå videre i konkurransen.

Én låt skal videre til den store finalen – og det blir én av disse:

Susan Diana Andreassen

Låttittel: «Is it OK?»
Alder: 37
Kommer fra: Brumunddal
Fakta: Susan jobber som norsklektor ved Ringsaker Videregående skole. Hun spiller gitar og piano og både synger og skriver låter. Hun tok musikk som valgfag på lærerskolen og har vært med i ulike kor og band, samt spilt alene.

Susan Diana Andreassen: «Is it OK?». Fra The Hit.

Liv Karin Lange

Låttittel: «Før eg går»
Alder: 61
Kommer fra: Molde
Fakta: Liv Karin har sunget og spilt gitar i band fra hun var 21 år gammel. Hun jobber i dag som konsulent og driver plateselskapet "Blå Sko" sammen med mannen sin. De siste årene har de to utgjort en duo.

Liv Karin Lange: «Før eg går». Fra The Hit.

Hans-Arne Arntsen

Låttittel: «Lovetrain»
Alder: 40
Kommer fra: Jaren
Fakta: Hans-Arne jobber blant annet som underholder på gamlehjem, institusjoner og pensjonistforeninger. Han har også utgitt flere romaner for både voksne og barn.

Hans-Arne Arntsen: «Lovetrain». Fra The Hit.

Daniel Birkeland og Kai Worley

Låttittel: «Antenna»
Alder: 40 og 24
Kommer fra: Bergen og Oslo
Fakta: Daniel jobber som musiker og produsent og har vært heltidsmusiker hele sitt voksne liv. I dag driver han Havnelageret studio, og har jobbet med rundt 50 plater de siste 10 årene. Kai bor i Oslo, er født i USA, men oppvokst i Bergen. Han jobber deltid i barnehage. Kai skriver, synger og spiller i et folk-pop band som vant Eggstockfestivalen 2012 i Bergen.

Daniel Birkeland og Kai Worley: «Antenna». Fra The Hit.

Lavie Hassani

Låttittel: «Hold on»
Alder: 41
Kommer fra: Oslo
Fakta: Lavie jobber i Mattilsynet. Hun er født og oppvokst i Bergen og begynte å spille orgel da hun var 6 år. Hun har turnert med bluesbandet Lavie Hassani Band, studert filmmusikk og tatt Lydskolen ved NISS. I 2005 ga hun ut soloplaten «Just Like You».

Lavie Hassani: «Hold on». Fra The Hit.

Øystein Thu og Thomas Dyrø

Låttittel: «When it's my time to go»
Alder: 32 og 35 år
Kommer fra: Sandnes og Sola
Fakta: Øystein kommer fra en musikalsk familie og jobber som bilmekaniker. Han spiller i band sammen med Thomas, som jobber med logistikk i Hallibuton. Thomas har også hatt en oppvekst preget av musikk og trakterer flere instrumenter, blant annet gitar, bass og trommer.

Øystein Thu og Thomas Dyrø: «When it's my time to go». Fra The Hit.

(Avstemningen under er en uhøytidelig variant som ikke vil ha innvirkning på stemmeresultatet under direktesendingen fredag.)

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
The Hit er programmet der ukjente låtskrivertalenter får presentert sine låter til kjente norske artister. Drømmer virkeliggjøres når artistene fremfører og utgir låta de har størst tro på.
Kveldens artister Helene Bøksle og Aleksander With. Programleder er Marte Stokstad. (3:8)

VIDEO: Se The Hit fra forrige fredag, da Aleksander With og Helene Bøksle slåss om hitlåtene.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober