Hør kulturministerens navnetabbe

Thorhild Widvey kalte komponist Maja Ratkje for Maja Rattkjelke under åpningen av Ultimafestivalen. Widvey er ikke den eneste som har stått for navne-bommerter.

Kulturminister Thorhild Widvey på filmpolitisk seminar under filmfestivalen i Haugesund mandag.

TABBET SEG UT: Kulturminister Thorhild Widvey ga komponist Maja Ratkje et nytt navn på scenen under åpningen av Ultimafestivalen. Dette bildet er fra filmfestivalen i Haugesund.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Alt gikk ikke helt etter planen da kulturminister Thorhild Widvey åpnet Ultimafestivalen på fredag. En feil i manus gjorde at komponist Maja Ratkje ble uttalt Maja Rattkjelke.

Ratkje røper at det ikke er første gang navnet hennes blir uttalt feil.

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje

NYTT NAVN: Komponist Maja S.K. Ratkje ble titulert som Maja Rattkjelke av kulturministeren.

Foto: Erik Berg

– Selv hørte jeg det ikke helt, mer som en litt lang kje bare. Jeg var allerede litt skrekkslagen over at hun hadde sagt Wallin om Rolf, vår største nålevende komponist, med trykk på første stavelse, så jeg fulgte kanskje ikke godt nok med om hun virkelig sa Rattkjelke.

– At hun ikke klarer å uttale navnet til halvparten av dem som står på taleskriverens liste får vi ta som et tegn på kunstnerisk frihet, skriver Ratkje til NRK.

Beklager

Hanne Gjørtz, kommunikasjonssjef i kulturdepartementet, forteller at feilen kom fra talemanuset.

– Sånt kan skje. Ved en inkurie sto det slik hun sa i manus. Statsråden holder flere taler om dagen, og her skjedde det beklageligvis en feil som ikke ble oppdaget i tide, sier Hanne Gjørtz, kommunikasjonssjef i kulturdepartementet.

Flere navnetabber

Det er ikke bare Widvey som har opplevd å gjøre feil på scenen. Da programleder Stian Blipp skulle lede Gullfisken i februar i fjor, ønsket han velkommen til feil show.

Latter Live

FEIL SHOW: Stian Blipp ønsket velkommen til Gullruten da han ledet Gullfisken på TV 2.

Foto: Latter TV

– Velkommen til Gullruten, ropte Blipp utover salen.

Da den svenske prinsessen Madeleine giftet seg med Chris O'Neill, klarte han å si feil navn da han skulle gjenta etter presten.

Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill

MANGE NAVN: Chris O'Neill synes prinsesse Madeleine hadde et litt for komplisert navn, og sa feil under bryllupsseremonien.

Foto: SOREN ANDERSSON / SCANPIX / Afp

«I Christopher Paul O'Neill take you Madeleine Therese Amelie Josephine» sa presten, og Chris sa:

«I Christopher Paul O'Neill take you Madeleine Amelie Therese Josephine».

Introduserte feil artist

Under Oscar-utdelingen i fjor klarte John Travolta å introdusere feil artist. Han skulle si Idina Menzel, men navnet som kom ut var et helt annet.

John Travolta

TUNGEKRØLL: Skuespiller John Travolta sa feil navn da han skulle introdusere en artist under Oscar-utdelingen i fjor.

Foto: Jason Merritt / Scanpix/AFP

– Gi en varm applaus til den sykt talentfulle, den eneste ene, Adele Dazeem, sa han.

Kulturstrøm

  • Pink testet positivt for korona

    Sangeren Pink opplyser at hun har og hennes tre år gamle sønn har testet positivt for koronaviruset. Hun sier at hun og sønnen hadde symptomer for to uker siden, og at de da testet positivt. Familien har siden holdt seg i hjemmekarantene.

  • Sangeren Bill Withers er død

    Den amerikanske sangeren og komponisten som blant annet sto bak låten «Ain't No Sunshine» er død, 81 år gammel. Withers døde av hjerteproblemer tidligere denne uken.

    Bill Withers
    Foto: Reed Saxon / NTB/Scanpix

Flere kulturnyheter

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?

All By Myself med KORK (Korona edition)

Hjemmekontor kan være ensomt, også for KORK, men hvem blir ikke glad av å spille denne udødelige klassikeren alenesammen?