Hør Jan Bøhlers sang til Bruce Springsteen: - Hva skjer'a Bruce?

De høye billettprisene til Bruce Springsteens konsert i Oslo har fått mange til å reagere. En av dem er Ap-politiker Jan Bøhler som har laget en egen sang til Springsteen om tematikken.

Ap-politiker Jan Bøhler tok utfordringen fra NRK Ukeslutt og laget en sang om Bruce Springsteen og billetprisene på «The Boss'» norgeskonsert.

Jan Bøhler har, etter utfordring fra NRK Ukeslutt, laget en sang om Bruce Springsteen og billettpriser.

Bruce Springsteen, «The Boss», kommer til Norge for å spille på Ullevaal stadion den 29. juni. En gledelig nyhet for Springsteens tilhengere i Norge, men en liten bismak har vært billettprisene.

For de billigste billettene koster 800 kroner, mens de dyreste, og beste, ståplassene koster 1500 kroner.

«Hva skjer'a Bruce?»

Blant dem som har reagert er Arbeiderparti-politiker og hobbymusiker Jan Bøhler. På oppdrag fra NRKs Ukeslutt har han derfor på kort varsel laget sangen «Hva skjer'a Bruce?»

I teksten synger han om hvordan han ikke tror Springsteen selv kan ha ønsket dette, siden han selv er en arbeiderklassemann.

«Vær den Bruce vi kjenner. Vis oss hvor du kommer fra», er blant strofene i sangen Bøhler har skrevet og komponert sammen med Rune Madsen.

Han oppfordrer også Springsteen til å komme å spille på Granittrock, en årlig musikkfestival i Groruddalen i Oslo.

Bruce Springsteen i Gijon, Spania

Bruce Springsteen kommer til Norge i juni, men billettprisene har fått mange til å reagere.

Foto: Eloy Alonso / Reuters

– Trist

– Jeg syns det er trist for jeg vet om mange ungdommer som liker Bruce Springsteen og som gjerne skulle vært på konsert med han, men som ikke vil kunne komme seg dit, sa Bøhler til NRK om billettprisene tidligere denne uken.

– Jeg håper egentlig at Springsteen ikke vet om det selv. At det er andre som skal tjene penger; de som lager opplegget og de rammene og økonomien rundt konserten hans.

Se Jan Bøhlers musikkvideo til låten «Groruddalen»

Svak krone spiller inn

Konsertarrangør Live Nation ønsket ikke å kommentere saken overfor Ukeslutt, men daglig leder Rune Lem, forklarte til NRK tidligere at den svake norske kronen har hatt stor betydning for kostnadene knyttet til konserten.

– Valutakursen er den store fienden vår, rett og slett, sier han til NRK, og forteller at den har påvirket bookingen mye siden krona gradvis ble svakere etter november 2014.

I tillegg kan ikke Valle Hovin brukes som konsertarena på grunn av bygningsarbeid.

– Bygningsarbeid på Valle Hovin gjør at det ikke er mulig å ha konserten der. Derfor må vi bruke Ullevål stadion, som har plass til mindre antall mennesker å fordele kostnadene på, sier han.

Kulturstrøm

  • Diop fikk pris

    Regissør Mati Diops "Atlantics" fikk Juryens Store Pris under Cannes Film Festival lørdag kveld. Diop var første svarte kvinne til å bli nominert. Det er den nest-mest prestisjefylte prisen i Cannes etter Gullpalmen.

  • Palme d'Or til Bong Joon-ho

    Bong Joon-ho vant, som første sørkoreaner, hovedprisen, Gullpalmen, under filmfestivalen i Cannes for den kritikerroste svarte komedien 'Parasite', som handler om klasseskille i landet.

    X02520
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters