NRK Meny
Normal

Hør George Michaels hyllest til det kongelige brudeparet

– Jeg håper virkelig det unge paret finner mer spennende og varige gaver enn denne på presangbordet, mener NRK Lydverkets anmelder. Hva mener du?

George Michael

George Michael har trappet kraftig ned på sangkarrieren de siste årene. Her er han på vei inn i retten i fjor, hvor han ble dømt til fengsel for å ha kjørt bil mens han var ruset.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Prins William og Kate Middleton

GIFTEKLARE: Prins William og hans Kate Middleton gifter seg i Westminster Abbey fredag formiddag.

Foto: MARIO TESTINO / Afp

Hva mener du om George Michaels innsats? Skriv din mening i kommentarfeltet under!

Fredag formiddag skjer det: 28 år gamle prins William gifter seg, og hans Kate blir hertuginne. Brudeparet ønsker seg ikke tradisjonelle presanger til bryllupet, men heller en gave til sitt humanitære fond.

Midler til fondet skal gå til fem saker som brudeparet brenner for. Vårt eget kongepar har valgt å følge oppfordringen, uten at det er kjent hvor mye de skal gi.

Artist George Michael nøyer seg ikke med å oppfordre folk til å gi penger til fondet, han har også slått til med en låt til ære for brudeparet.

Låta hører du her:

Kopierer Wonder

«You and I» er skrevet av Stevie Wonder, og var med på plata «Talking Book» så tidlig som i 1972.

Musikkanmelder i NRK Lydverket, Marius Asp, hadde sannsynligvis ikke blitt så glad for å få denne sangen i bryllupsgave.

– Originalversjonen er et av høydepunktene på Stevie Wonders klassiske plate, så så selve melodien er det lite å utsette på. Men George Michael tilfører ikke sangen noe – jeg vil snarere si tvert imot, til tross for at arrangementet er tilnærmet identisk.

Originalversjonen hører du her:

Asp mener Michaels ferske versjon rett og slett er for slapp.

– Der Wonders versjon er ornamentert med slynger av analog, polyfonisk synth som snor seg rundt melodilinjen og gjør den mer spennende, har Michael slengt på et temmelig slapt korarrangement, hvis eneste hørbare funksjon er å hamre inn budskapet med en sukret slegge. Dette er ikke bra, sier Asp til NRK.no.

– Sikkert god intensjon

Konsert, George Michael

George Michael fotografert under en konsert i Oslo Spektrum for nærmere fem år siden.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

De siste årene har George Michael vært mest kjent for sitt rusmisbruk og diverse rettssaker.

Musikkanmelderen mener det kanskje er like greit at Michael velger denne annenhåndsvarianten i gave til brudeparet, fordi «det begynner å bli lenge siden George Michael skrev en god låt».

– Intensjonen er sikkert god. Men musikalsk vil dette være glemt innen bryllupsnatten er omme, og jeg håper virkelig det unge paret finner mer spennende og varige gaver enn denne på presangbordet, sier Asp.

Alt om det kongelige bryllupet

Kulturstrøm

  • Kraftwerk i duett med astronaut

    Astronauten Alexander Gerst spilte sammen med bandet Kraftwerk i en overføring fra romstasjonen ISS. De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7.000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS. – ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album (NTB).

    NETHERLANDS-MUSIC-KRAFTWERK
    Foto: PAUL BERGEN / Afp