NRK Meny
Normal

Eckbos bestemor: - Pass deg for Skavlan

«Skavlan kan være en farlig intervjuer, så du bør ha en slagplan.» Slik lød rådene fra Espen Eckbos bestemor før han skulle gjeste Skandinavias største talkshow.

Video Eckbos bestemor: - Pass deg for Skavlan

Eckbos bestemor: - Pass deg for Skavlan

I kveld er komiker Espen Eckbo gjest hos talkshowkongen Fredrik Skavlan. Med flere millioner tv-seere kan det å sitte i gjestestolen i studio være en skremmende opplevelse for de fleste, dermed kan det være fint å få noen gode råd med på veien.

86 år gammel mediekonsulent

Og råd fikk Eckbo, i form av en e-post fra sin 86-årige bestemor. Hun tar gledelig på seg rollen som mediekonsulent, og sendte ham følgende tips før han skulle i studio:

«Seerne er neppe interessert i noen analyse av deg, de fleste synes om deg som artist. Skavlan kan være en farlig intervjuer, og drar jo en slags fordel av at noen utleverer seg.

Du vet ikke på forhånd hvordan han legger opp forestillingen, så du bør legge en slagplan for programmet.»

Espen Eckbo valgte å følge rådet såpass godt at han leste det opp for programlederen under besøket i studio.

Se video av opplesingen øverst i artikkelen!

Nissereality

Björn Gustavsson og Fredrik Skavlan

Björn Gustavsson og Fredrik Skavlan.

Foto: Monkberry/NRK

Eckbo har neste uke premiere på en ny sesong med julekalenderen «Nissene over skog og hei», som sendes på TV Norge fra 1. - 24. desember.

Humorserien er laget som en nissereality, der 24 deltakere skal kjempe om tittelen «Norges tøffeste nisse».

Med i serien har Eckbo fått med seg svenske Björn Gustavsson (25), som også er gjest i kveldens «Skavlan». Han opplevde for tre år siden enorm suksess som komiker i hjemlandet, og ble i en alder av 22 hyllet som svenskenes nye humoryndling. Men medaljen viste seg å ha en bakside, og i «Skavlan» forteller Gustavsson åpent om hvordan han gikk på en smell etter suksessen.

Fordel å vise svakhet

Blant dem som var med på å hjelpe ham til å bli frisk var Espen Eckbo, som er full av lovord om sin svenske kollega. Han er storfornøyd med å ha fått Gustavsson med i julekalenderen, og syntes det var deilig å få lov til å slippe å være ned mest nevrotiske i en periode.

– Desssuten er det en fordel å ha en svakhet i Norge, for da får folk rundt deg mer sympati for deg, fleiper han i programmet.

Se hele intervjuet i «Skavlan» på NRK1 klokken 21:25.

I sendingen møter du også Janne Carlzon, Anna Maria Corazza Bildt og det nålevende svaret på Frank Sinatra; den kanadiske sangeren Michael Bublé.

Flere kulturnyheter