Hør deLillos spille ny låt live

Tirsdag spilte deLillos sesongens siste kontorkonsert på Manglerud politistasjon. Se konserten her!

Video Kontorkonserten med deLillos

VIDEO: Se hele kontorkonserten med deLillos.

Det tikket raskt inn med søknader da NRK for et par uker siden spurte hvilken arbeidsplass i Oslo eller Akershus som ville ha en kontorkonsert med selveste deLillos.

Det var til slutt politibetjent Hans Christian Dragvoll som med sin søknad sørget for at Manglerud politistasjon ble valgt.

Måtte se konserten fra utsiden

– Jeg liker deLillos selv, så det var spennende å være med på konkurransen, selv om jeg aldri trodde jeg skulle vinne, sa Dragvoll til Kulturhuset på P2.

På grunn av streiken i politiet måtte han likevel finne seg i å se konserten, som ble avholdt på takterrassen til politistasjonen, fra utsiden.

– Jeg føler meg litt snytt. Vi får relativt godt innsyn til konserten herfra, men jeg skulle gjerne vært med på arbeidsplassen min. Det går ikke nå, sa en lettere skuffet Dragvoll.

Kontorkonsert med deLillos

Politibetjent Hans Christian Dragvoll måtte stå streikevakt på utsiden av politistasjonen mens konserten pågikk, men til gjengjeld fikk han møte selveste Lars Lillo-Stenberg.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Selv om han ikke fikk se konserten på takterrassen, fikk politibetjenten møte deLillos-vokalist Lars Lillo-Stenberg utenfor politistasjonen før konserten begynte.

– Det var spesielt, men artig. Det er et lite plaster på såret for at jeg ikke får komme innenfor porten og høre på, sa han.

Spilte helt ny låt

Bandet selv synes det var morsomt å spille konsert for politiet.

– Det var en ganske trygg opplevelse, oppsummerte de.

Under konserten fikk publikum høre kjente og kjære deLillos-låter, men de ble i tillegg overrasket med en helt ny låt på slutten, Lykkelig fyr.

Låten er fra en ny singel som slippes denne uken: Lykkelig fyr/Tapetser meg i gangen før du går.

– Dette er to låter fra en plate som kommer ut i september, sa Lillo-Stenberg.

Kontorkonsert med deLillos

Selv med vind og truende skyer på himmelen, sørget deLillos for sommerstemning på takterrassen til politistasjonen på Manglerud.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Det er fortsatt uklart hva det nye albumet skal hete, men bandet holder en knapp på tittelen Mening og trøst.

– Jeg synes den er ganske symptomatisk for hvordan vi har det her på kloden. Først søker vi mening og når vi ikke finner det, søker vi trøst, forklarte han.

Sammenlignet med The Beatles

I fjor ga deLillos ut albumet Trist å være glad. Albumet ble spilt inn i legendariske Abbey Road Studios i London, som også ble hyppig brukt av The Beatles på 60-tallet.

Det er også det verdensberømte britiske bandet som spilte musikkhistoriens kanskje mest uforglemmelige konsert på et tak, i forbindelse med lanseringen av albumet og dokumentarfilmen Let it Be.

Men Lars Lillo-Stenberg er ikke helt med på sammenligningen.

– Der var det politiet som stoppet konserten, så vi har ikke fått til å gå helt i fotsporene til Beatles enda. Vi måtte i så fall ha fått politiet til å stoppe oss i stedet for å sitte og høre på, sa vokalisten.

NETT-TV: Se kontorkonsert med Odd Nordstoga, Susanne Sundfør, Katzenjammer, Jarle Bernhoft og flere artister her!

Kulturstrøm

 • Atwood til norske paviljongen

  Søndag kommer Margaret Atwood til den norske paviljongen i Frankfurt. Anledningen er den storstilte bokmessa, der Norge er hovedland – samt at Atwood var første forfatter ut til å donere bokmanus til Framtidsbiblioteket. Mandag kveld ble det klart at canadiske Margaret Atwood, sammen med Bernardine Evaristo, er tildelt Bookerprisen. Atwood fikk prisen for andre gang.

 • Pharrell flau over gamle låter

  Pharrell Williams sier at oppstyret rundt «Blurred Lines» i 2013 fikk ham til å innse at også noen av hans egne låter var sexistiske. «Blurred Lines» ble kritisert for låtlinjer som blant annet «I hate these blurred lines, I know you want it» . I et intervju med bladet GQ sier artisten at han er «født i en annen tidsalder», der mer var lov. Han presiserer at han aldri ville skrevet eller sunget noen av de gamle sangene i dag, og sier de gjør ham flau (NTB).

  Artisten Pharrell Williams på scenen med hatt og bomberjakke
  Foto: Brent Stewart / Ap
 • Han elsker mandager

  Hotellkongen Petter Stordalen mener mandagen til og med er ukens beste dag. – Det handler om å elske hverdagene, sier Stordalen til NRK-programmet Drivkraft. Han er selv lei av selvhjelpsbøker, men har selv gitt ut boken «Endelig mandag. 10 bud for å elske hverdagen og nå målene du har satt deg».

  Vegard Larsen og Petter Stordalen