NRK Meny
Normal

Hør deLillos spille ny låt live

Tirsdag spilte deLillos sesongens siste kontorkonsert på Manglerud politistasjon. Se konserten her!

Video Kontorkonserten med deLillos

VIDEO: Se hele kontorkonserten med deLillos.

Det tikket raskt inn med søknader da NRK for et par uker siden spurte hvilken arbeidsplass i Oslo eller Akershus som ville ha en kontorkonsert med selveste deLillos.

Det var til slutt politibetjent Hans Christian Dragvoll som med sin søknad sørget for at Manglerud politistasjon ble valgt.

Måtte se konserten fra utsiden

– Jeg liker deLillos selv, så det var spennende å være med på konkurransen, selv om jeg aldri trodde jeg skulle vinne, sa Dragvoll til Kulturhuset på P2.

På grunn av streiken i politiet måtte han likevel finne seg i å se konserten, som ble avholdt på takterrassen til politistasjonen, fra utsiden.

– Jeg føler meg litt snytt. Vi får relativt godt innsyn til konserten herfra, men jeg skulle gjerne vært med på arbeidsplassen min. Det går ikke nå, sa en lettere skuffet Dragvoll.

Kontorkonsert med deLillos

Politibetjent Hans Christian Dragvoll måtte stå streikevakt på utsiden av politistasjonen mens konserten pågikk, men til gjengjeld fikk han møte selveste Lars Lillo-Stenberg.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Selv om han ikke fikk se konserten på takterrassen, fikk politibetjenten møte deLillos-vokalist Lars Lillo-Stenberg utenfor politistasjonen før konserten begynte.

– Det var spesielt, men artig. Det er et lite plaster på såret for at jeg ikke får komme innenfor porten og høre på, sa han.

Spilte helt ny låt

Bandet selv synes det var morsomt å spille konsert for politiet.

– Det var en ganske trygg opplevelse, oppsummerte de.

Under konserten fikk publikum høre kjente og kjære deLillos-låter, men de ble i tillegg overrasket med en helt ny låt på slutten, Lykkelig fyr.

Låten er fra en ny singel som slippes denne uken: Lykkelig fyr/Tapetser meg i gangen før du går.

– Dette er to låter fra en plate som kommer ut i september, sa Lillo-Stenberg.

Kontorkonsert med deLillos

Selv med vind og truende skyer på himmelen, sørget deLillos for sommerstemning på takterrassen til politistasjonen på Manglerud.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

Det er fortsatt uklart hva det nye albumet skal hete, men bandet holder en knapp på tittelen Mening og trøst.

– Jeg synes den er ganske symptomatisk for hvordan vi har det her på kloden. Først søker vi mening og når vi ikke finner det, søker vi trøst, forklarte han.

Sammenlignet med The Beatles

I fjor ga deLillos ut albumet Trist å være glad. Albumet ble spilt inn i legendariske Abbey Road Studios i London, som også ble hyppig brukt av The Beatles på 60-tallet.

Det er også det verdensberømte britiske bandet som spilte musikkhistoriens kanskje mest uforglemmelige konsert på et tak, i forbindelse med lanseringen av albumet og dokumentarfilmen Let it Be.

Men Lars Lillo-Stenberg er ikke helt med på sammenligningen.

– Der var det politiet som stoppet konserten, så vi har ikke fått til å gå helt i fotsporene til Beatles enda. Vi måtte i så fall ha fått politiet til å stoppe oss i stedet for å sitte og høre på, sa vokalisten.

NETT-TV: Se kontorkonsert med Odd Nordstoga, Susanne Sundfør, Katzenjammer, Jarle Bernhoft og flere artister her!

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).