Hør Bok i P2s årsregnskap

Få med deg Bok i P2s oppsummering av bokåret 2010. Enten på radio eller i studio.

Årets bøker 2010 - kritikerne

Kritikerne Anne Cathrine Straume, Leif Ekle, Cathrine Krøger og Knut Hoem forteller om bøkene som har gjort sterkest inntrykk i 2010.

Foto: NRK

Torsdag 16. desember kl. 16.30 kan du høre Bok i P2-kritikerne gjøre opp regnskapet for bokåret 2010, direkte på P2 med programleder Anne Bøhler.

Leif Ekle, Anne Cathrine Straume og Knut Hoem forteller om årets oppturer, årets nedturer og årets nye boktrender innenfor både norsk og oversatt skjønnlitteratur og sakprosa. Med seg på laget får de Dagbladets kritiker, Cathrine Krøger.

Bok i P2 har også invitert tre av landets mest markante bokbloggere til sendingen. Nå får du anledning til høre Knirk, Bokdama og Janke.

P2-lytternes romanpris

I tillegg skal nominasjonslisten til P2-lytternes romanpris halveres. Vi avslører hvilke seks norske romaner som skal kjempe om romanprisen.

Les: Disse kan få P2s romanpris

Bli med i studio!

Ønsker du å være publikum i studio under sending? Still opp i NRKs radioresepsjon torsdag 16. desember kl. 15.30!

Les: Bli med på Bok i P2s årsregnskap

Kulturstrøm

 • Skuespilleren Ned Beatty er død

  Den amerikanske skuespilleren Ned Beatty, som har vært nominert til Oscar og Golden Globe, er død. Beatty var kjent som en karakterskuespiller, og har medvirket i over 150 filmer og TV-serier. Han døde i Los Angeles søndag av naturlige årsaker, 83 år gammel

  Skuespilleren Ned Beatty fotografert i 2003, da han spilte i «Katt på hett blikktak» i New York.
  Foto: Gino Domenico / AP
 • Pulitzerpris for Floyd-video

  17-åringen som filmet politiets dødelige pågripelse av George Floyd i Minneapolis i mai i fjor, ble fredag belønnet med en pulitzerpris.

  Darnella Frazer ble vitne til hvordan politimannen Derek Chauvin holdt kneet på halsen til Floyd inntil han døde av oksygenmangel.

  Videoen understreket den viktige rollen borgere spiller i journalisters søken etter sannhet og rettferdighet, heter det i begrunnelsen.