Hopp til innhold

Hør Bok i P2s årsregnskap

Få med deg Bok i P2s oppsummering av bokåret 2010. Enten på radio eller i studio.

Årets bøker 2010 - kritikerne

Kritikerne Anne Cathrine Straume, Leif Ekle, Cathrine Krøger og Knut Hoem forteller om bøkene som har gjort sterkest inntrykk i 2010.

Foto: NRK

Torsdag 16. desember kl. 16.30 kan du høre Bok i P2-kritikerne gjøre opp regnskapet for bokåret 2010, direkte på P2 med programleder Anne Bøhler.

Leif Ekle, Anne Cathrine Straume og Knut Hoem forteller om årets oppturer, årets nedturer og årets nye boktrender innenfor både norsk og oversatt skjønnlitteratur og sakprosa. Med seg på laget får de Dagbladets kritiker, Cathrine Krøger.

Bok i P2 har også invitert tre av landets mest markante bokbloggere til sendingen. Nå får du anledning til høre Knirk, Bokdama og Janke.

P2-lytternes romanpris

I tillegg skal nominasjonslisten til P2-lytternes romanpris halveres. Vi avslører hvilke seks norske romaner som skal kjempe om romanprisen.

Les: Disse kan få P2s romanpris

Bli med i studio!

Ønsker du å være publikum i studio under sending? Still opp i NRKs radioresepsjon torsdag 16. desember kl. 15.30!

Les: Bli med på Bok i P2s årsregnskap

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober