Hør Anne Grete Preus i Spillerom

Programleder Mona B. Riise har besøkt Anne Grete Preus for å snakke om livet og musikken. Hør første del av intervjuet i dagens Spillerom på P2.

Anne Grete Preus - et liv med musikken. Del 1. Anne Grete Preus var en pioner i rocken som kvinnelig gitarist og låtskriver. Hun har skrevet låter fra hun var 12, ble rockestjerne med Veslefrikk og har hatt en eventyrlig solokarriere som startet for 30 år siden i år. Vi snakker livet og musikken med Anne Grete Preus.

Kulturstrøm

 • Filmbransjen lukter på norsk roman

  Simon Strangers roman «Leksikon om lys og mørke» er valgt ut som en av tolv bøker spesielt egnet for filmatisering. Romanen handler om forfatterens jødiske svigerfamilie som så vidt overlevde holocaust. Strangers bok ble plukket ut blant 160 søkere, og 11. februar skal den presenteres for Berlin-festivalens filmprodusenter. Møtepunktet mellom bok- og filmbransjen er et resultat av samarbeid mellom filmfestivalen i Berlin og bokmessen i Frankfurt. (NTB)

  Forfatter Simon Stranger
  Foto: Lise Åserud / NTB Tema
 • Kan bli digitaliseringsminister

  Etter det NRK erfarer oppretter regjeringen egen post som digitaliseringsminister, som skal bekles av en Høyre-politiker. Det er foreløpig ikke kjent hvem som får posten.

 • TV2 skal sende FIFA

  Norsk fotballforbund (NFF) og TV2 har signert en avtale som sikrer kanalen rettigheter til å vise Norges eFotballkamper og NM i eFotball. Det melder Medier24. Avtalen vil innebære et sted mellom 4–6 landskaper i tillegg til norgesmesterskapet som går av stabelen i oktober.