NRK Meny
Normal

Honningbarna-trommis bitt av kobra

Honningbarna-trommis Nils Jørgen Nilsen ble bitt av en kobraslange da bandet holdt konsert i Tyskland denne helgen. Men han er langt fra den eneste musikeren som har blitt angrepet av dyr.

Honningbarna

KOBRA: Honningbarna-trommis Nils Jørgen Nilsen (t.h.) ble bitt av en kobraslange da bandet holdt konsert i Tyskland.

Foto: Privat

Honningbarna

PÅ SYKESENGA: Etter at Nilsen ble bitt gikk ferden av sted til sykehuset. Av bildene ser det ut som bandet tok skaden med godt humør.

Foto: Privat

Punkrockerne i Honningbarna har et litt uvanlig punkt på sin «rider», altså lista over ting de forventer bak scenen før en konsert.

– Vi har på rideren at vi vil hilse på et eksotisk og gjerne litt farlig dyr, forteller trommeslager Nils Jørgen Nilsen.

– Hvorfor det?

– Bare fordi det er gøy. Vi er veldig glad i dyr. Vi pleier å gå i dyrehage når vi har fri på turné.

– Vi liker å fyre hverandre opp

Da Honningbarna spilte på en festival i Mönchengladbach i Tyskland denne helgen fikk bandet møte en kobra. Slangen er uhyre giftig og dreper anslagsvis tusen mennesker hvert år.

Nilsen forteller at guttene i bandet liker å gire hverandre opp og gjøre farlige ting.

– Vi hadde spilt ferdig konserten. Så fikk vi hilse på denne kobraen, som var i en glassmonter. Jeg aner ikke hvor de hadde skaffa den fra, om den var privat eller fra en dyrehage.

– Slangetemmeren fortalte at dette var på eget ansvar. Han anbefalte ikke å ta på den.

– Den beit meg rett i panna

Men det var ikke det Honningbarna hadde planlagt.

– Vi begynte med å klappe slangen forsiktig. Gjerne på halen og steder som var langt unna hodet. Så endte det opp med at jeg stakk hodet ned. Slangen var så rolig, men med en gang den så hodet mitt beit den meg rett i panna.

En marineoffiser lærer marinesoldater hvordan de skal fange en kobra

LIVSFARLIG: Kobraslangen dreper årlig anslagsvis tusen mennesker med sitt giftige bitt.

Foto: DAMIR SAGOLJ / Reuters

Deretter bar det rett på sykehuset.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg var ganske redd.

Det var Fædrelandsvennen som først meldte om saken.

Leder tøff konkurranse

Redsel er noe som jobbes mye med i Honningbarna. Nilsen forteller at de har en løpende konkurranse om hvem som er tøffest.

– Hvor mange poeng fikk du for kobraen?

– Vi har ikke poeng, det er en ren rangering. Men nå er jeg på topp, sammen med Edvard.

«Trommis bitt av tiger»

Konserten i Mönchengladbach var bandets eneste på denne turen. Nå gjør de seg klare for å spille på Moldejazz, som startet i dag.

Der håper de å få møte flere farlige dyr.

– Jeg liker store dyr, som tiger eller ulv.

– Så det kan være vi får skrive saken «trommis bitt av tiger», neste år?

– Ja, hvis jeg kommer unna med det i live.

Nesten drept av struts

En skremmende opplevelse, men Nilsen er langt fra den eneste musikeren som har hatt ublide møter med representanter fra dyreriket.

Johnny Cash skrev i selvbiografien sin at han holdt på å bli drept av en struts.

– Jeg slapp billig unna. Alt strutsen gjorde var å brekke to av ribbeina mine og skrape meg kraftig opp på magen. Hvis den hadde truffet skikkelig hadde den spjæret meg helt opp, skrev Cash.

Bitt av løve, drept av edderkopp

Bloc Party-gitarist Russell Lissack ble bitt til blods av en løve da bandet var på turné i Sør-Afrika. Det hører med til historien at ulykken fant sted i en dyrehage, og at gitaristen prøvde å posere til et bilde.

Slayer-gitarist Jeff Hannemans dødsfall i fjor var en konsekvens av at han for et par år siden pådro seg en alvorlig bakterieinfeksjon, forårsaket av et edderkoppbitt.

Jeff Hanneman i Slayer

DØD: Jeff Hanneman, som var den ene av de to gitaristene i ett av tidenes mest innflytelsesrike og populære metalband, døde etter å ha blitt bitt av en edderkopp.

Foto: KEVIN WINTER / Afp

Bæsjet på av due, bæsjet på av fugl

Da Kings of Leon holdt konsert i St. Louis bæsjet en due i munnen på bassist Jared Followill. Det samme skjedde med Cyndi Lauper i Massachusetts i 2004.

– Jeg kunne ikke smake det. Jeg regner det som et tegn på hell, sa artisten etter hendelsen.

Omringet av gresshopper

Litt mindre dramatisk, men mer bibelsk, var det da The Beatles-legenden Paul McCartney spilte på Serra Dourada-stadionet i Goiânia i Brasil i 2013.

En sverm gresshopper bestemte seg for å fly opp på scenen.

Ifølge øyenvitner hadde McCartney en av de mer nærgående gresshoppene på skulderen under store deler av konserten.

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK