NRK Meny
Normal

Hollywoods lille reke

Ellen Page er aktuell med filmen "Juno", og hun har allerede blitt det nye store i Hollywood.  Selv mener hun at hun er en liten reke.

Ellen Page
Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Snart er det klart for verdens mest glamorøse filmfest, Oscar-galaen. En av stjernene som er nominert til Oscar er den unge kanadiske skuespilleren Ellen Page.

Hun har allerede rukket å spille inn over 20 kino og tv filmer, og hun har vunnet en rekke filmpriser. Nå er hun aktuell med den oscarnominerte filmen ”Juno”.

Drew Barrymore, Diablo Cody, Jason Reitman, Ellen Page, Allison Janney, Jason Bateman, J.K. Simmons

Ellen Page (i midten)sammen med Drew Barrymore, Diablo Cody, Jason Reitman, Allison Janney, Jason Bateman, J.K. Simmons.

Foto: Matt Sayles / AP

Talentfull reke

Hun er bare 20 år og er allerede Hollywoods nye elskling. Ellen Page er en stjerne i miniatyr, kun 1.55 høy og kaller seg selv en liten reke.

En talentfull reke, jenta er nemlig nominert til Oscar for tittelrollen i ”Juno”. Med en nese som en trykknapp og en nusselig dukkemunn ser hun ut som en alv. Utseende skjuler en intens personlighet som boltrer seg i mørke roller.

 

Ellen Page og Olivia Thirlby i "Juno".
Foto: Foto/Copyright: 20th Century Fox

Gravid 16 åring

Hun har spilt serieaction mutant i ”X-men” og torturet skolepike i ”An American Crime”. I ”Juno” er hun en gravid 16 åring som grubler på abort.

- Det er mye lettere å bli torturert foran kamera enn å bli filmet i et nervøst sammenbrudd, sier Ellen.

Merkelig å være kjendis

Om kort tid skal Ellen Page trippe opp den røde løperen på Oscar galaen i Hollywood. Det synes hun er morsomt, men ganske bissart.

- Jeg synes ikke jeg så veldig spesiell. Det jeg liker med skuespilleriet er å fortape meg i et annet menneske. Det er meget ukomfortabelt å bli gjenkjent som meg selv, sier hun.

Ellen Page
Foto: ANDREAS SOLARO / AFP

Guttejente

Ellen er vokst opp i Canada og kaller seg en guttejente fra Nova Scotia. Hun ble oppdaget, 10 år gammel, av en talentspeider som dukket opp på skolen. Hun debuterte i et TV-show og har rukket å vinne 20 filmpriser.

Fortsatt bor hun i Halifax med foreldrene og har ingen planer om å flytte til Hollywood.

- Jeg har ikke lyst til bli Hollywood stjerne. Fordi jeg synes man skal mene noe med filmene, de skal ha et budskap!

Velger etter magefølelsen

Ellen Page velger roller ut fra ren magefølelse. Hun leser manus og hvis hjertet begynner å hoppe og banke, tar hun rollen.

Ellers i livet hopper hun mye rundt på idrettsbanen. Hun spiller fotball og basketball. Hun står på ski og går tur i marka. Hun holder seg unna tabloid oppslagene og er ingen partyjente.

- Folk tror jeg er tøff og uredd, men egentlig er jeg sjenert. Det er bare i rollene at jeg våger alt, da blir jeg lidenskapelig, sier Ellen Page.

Flere kulturnyheter