NRK Meny
Normal

Hollywood snuser på Jamie Vardys kometkarriere

Leicester-spiss Jamie Vardy gikk fra bunnen av ligasystemet til scoringstoppen i Premier League. Nå vil Hollywood lage film om Leicester-kometen.

Jamie Vardy

NUMMER ÉN: Jamie Vardy er toppscorer i den engelske toppdivisjonen så langt i år. Det står i skarp kontrast til hvor han befant seg så sent som i 2012.

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Vardy på landslaget

CAP: Jamie Vardy fikk nylig sin debut på landslaget, og han blir etter alt å dømme viktig for laget når de skal ut i Europamesterskapet til sommeren.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Den nærmest uvirkelige historien om Jamie Vardy har vært en herlig føljetong for alle som følger engelsk fotball denne høsten.

I 2007 var Vardy fabrikkarbeider og amatørspiller i 7-divisjon. I år har han scoret i elleve kamper på rad i den engelske toppdivisjonen Premier League, noe ingen andre enn Ruud van Nistelrooy har gjort før han.

Men det beste med historien om Vardys kometkarriere er at den fortsatt utspiller seg. Laget hans, Leicester, ligger sensasjonelt høyt i Premier League. Vardy selv har scoret flest i hele ligaen. I kveld møter de storklubben Chelsea – som favoritter.

For å sette Vardys stjernestatus i perspektiv: det har blitt startet en kampanje for å få en bronsestatue av 29-åringen utenfor King Power Stadium.

Hollywood trenger ny feelgood-film

«You can't make this shit up», heter det i Hollywood.

Det er nok dét som er motivasjonen til kreftene som i skrivende stund jobber med å feste historien om Vardy til lerretet.

Ifølge The Daily Star sier en kilde i Warner Brothers at de jobber med saken.

– Det er mye spenning rundt Vardy-prosjektet, fordi mange selskaper har vært på jakt etter en ny feelgood-film, som «Field Of Dreams».

Artikkelen fortsetter under bildet.

Britain Soccer Premier League

NUMMER 11: Vardy scoret i 11 kamper på rad, sist mot selveste Manchester United. Her feirer han rekorden.

Foto: Rui Vieira / Ap

Vardy: – Hva skjer med livet mitt?

I et intervju med The Guardian nylig, sier Vardy at han er positiv til ideen.

– Wow. Hva skjer med livet mitt? Men hvis de vil gjøre det, så får de gjøre det, sier Vardy.

Navn som Ryan Gosling, Leonardo DaCaprio og Matt Damon har blitt slengt rundt som mulige hovedrolleinnehavere, men dette er fortsatt ubekreftede rykter. «Goal»-regissøren Adrian Butchart har avslørt at han jobber med ideen.

– Det eneste spørsmålet er om Vardys rolle bør bli spilt av en engelskmann eller en amerikaner. Det er argumenter for begge valgene, sier Daily Star-kilden.

Fotball populært i USA

Thierry Henry

STJERNEFAKTOR: Den amerikanske toppdivisjonen MLS har i de senere år klart å tiltrekke seg noen av verdens største fotballstjerner. Thierry Henry, som i sin ungdom herjet for Arsenal, spilte to sesonger for New York Red Bulls.

Foto: Mike Stobe / Afp

Den europeiske fotballens økende popularitet i USA har også mye å si for filmens produsenter.

– Etter å ha researchet fant man ut at fotball (soccer) virkelig er i vinden i hele USA nå.

Med stjerner som Didier Drogba, Thierry Henry og Robbie Keane på laget har sporten sett en oppsving i et land der fotball er et spill man tar ballen med hendene.

Men tilbake til England.

De mest fotballinteresserte menneskene i Norge finner sjelden veien til bunnen av en kultursak på NRK.no. Men hvis du er en av dem, gjør deg selv en tjeneste. Se på Jamie Vardy mot Chelsea i kveld, så kan du i det minste slippe unna filmen - du har sett kampen.

Kulturstrøm

 • Lei av «trist gut»-stempel

  James Blake har alltid vore kjent for å uttrykkje store kjensler, men no har artisten sett seg lei av å alltid bli stempla som ein «trist gut» kvar gong han snakkar om kjenslene sine. I helga posta han ein tweet der han tar eit oppgjer med det han skildrar som «eit usunt og problematisk uttrykk».

  Laster Twitter-innhold
 • Ønsker folk skal huske bandet

  Ozzy Osbourne håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

  Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
  Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK