Nå kommer den første spillefilmen om Pokémon

Filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til filmen som skal handle om «Detektiv Pikachu».

Pokemon

SPILLEFILM: Filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til å lage den første ikke-animerte spillefilmen om Pokémon.

De siste ukene har mobilspillet Pokémon Go tatt store deler av verden med storm og ført til en fornyet interesse for de japanske fantasidyrene.

Nå melder en rekke amerikanske nettsteder, blant annet Variety, at filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til å lage en spillefilm om Pokémon.

Etter 19 animasjonsfilmer om fantasidyrene, blir dette dermed den første spillefilmen med ekte skuespillere i rollene.

Legendary skal samarbeide med Pokémon Company med filmen, som skal være basert på «Detektiv Pikachu», en karakter introdusert i et videospill i Japan.

Detaljene rundt filmen blir holdt hemmelig, men produksjonen skal starte allerede i 2017.

Enorm suksess

Denne avtalen kommer to uker etter at Pokémon Go-spiller ble lansert i USA, og gjorde at Nintendo-aksjon skjøt til værs.

Etter at japaneren Satoshi Tajiri fant opp Pokémon i 1996, har serien omsatt for rundt 350 milliarder kroner gjennom videospill, spillekort, TV-serier, 19 animasjonsfilmer og andre gjenstander.

Det er mektige Universal som skal distribuere den nye filmen utenfor Japan. Filmstudioet som står bak nylige suksesser som blant annet «Jurassic World», «Grusomme meg» og «Kjæledyrenes hemmelige liv».

Budkrig om rettighetene

Tidligere i år meldte The Hollywood Reporter at flere filmstudioer befant seg i en budkrig om rettighetene til en ikke-animert Pokémon-film. Nå er det altså klart at Legendary trakk det lengste strået.

Legendary har samarbeidet med den japanske filmindustrien tidligere, da de sammen med selskapet Toho brakte «Godzilla» tilbake på kinolerretene i 2014.

Kulturstrøm

 • Kombinerer krim og underholdning

  Den norske Emmy-vinneren Gjermund S. Eriksen, lager krimserie i en ny sjanger han har døpt «happy noir», et alternativ til den mer dystre «nordic noir». I rollene får vi blant annet se Iselin Shumba og Tone Mostraum, kjent fra henholdsvis «Snøfall» og «Presten» på NRK.

 • Mener klipp er bevisst villedende

  Michael Jacksons advokat, Mark Geragos, mener et klipp av ham i dokumentaren «Leaving Neverland» med vilje har blitt vist ute av kontekst. Klippet, som er fra en pressekonferanse, får det til å virke som om Geragos går hardt ut mot Jacksons anklagere og hevder at de kun er ute etter penger. I virkeligheten handlet pressekonferansen om Jacksons søksmål mot et flyselskap melder NME.

  Laster Twitter-innhold
 • Droppar sosiale media etter terror

  Neil Finn, kjend frå bandet Crowded House, har sagt farvel til sosiale media etter terroråtaket i Christchurch sist veke. Det melder Noize11. Den newzealandske rockestjerna meiner sosiale media har blitt plattformer for hatefulle ideologiar.

  Laster Twitter-innhold