NRK Meny
Normal

Nå kommer den første spillefilmen om Pokémon

Filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til filmen som skal handle om «Detektiv Pikachu».

Pokemon

SPILLEFILM: Filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til å lage den første ikke-animerte spillefilmen om Pokémon.

De siste ukene har mobilspillet Pokémon Go tatt store deler av verden med storm og ført til en fornyet interesse for de japanske fantasidyrene.

Nå melder en rekke amerikanske nettsteder, blant annet Variety, at filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til å lage en spillefilm om Pokémon.

Etter 19 animasjonsfilmer om fantasidyrene, blir dette dermed den første spillefilmen med ekte skuespillere i rollene.

Legendary skal samarbeide med Pokémon Company med filmen, som skal være basert på «Detektiv Pikachu», en karakter introdusert i et videospill i Japan.

Detaljene rundt filmen blir holdt hemmelig, men produksjonen skal starte allerede i 2017.

Enorm suksess

Denne avtalen kommer to uker etter at Pokémon Go-spiller ble lansert i USA, og gjorde at Nintendo-aksjon skjøt til værs.

Etter at japaneren Satoshi Tajiri fant opp Pokémon i 1996, har serien omsatt for rundt 350 milliarder kroner gjennom videospill, spillekort, TV-serier, 19 animasjonsfilmer og andre gjenstander.

Det er mektige Universal som skal distribuere den nye filmen utenfor Japan. Filmstudioet som står bak nylige suksesser som blant annet «Jurassic World», «Grusomme meg» og «Kjæledyrenes hemmelige liv».

Budkrig om rettighetene

Tidligere i år meldte The Hollywood Reporter at flere filmstudioer befant seg i en budkrig om rettighetene til en ikke-animert Pokémon-film. Nå er det altså klart at Legendary trakk det lengste strået.

Legendary har samarbeidet med den japanske filmindustrien tidligere, da de sammen med selskapet Toho brakte «Godzilla» tilbake på kinolerretene i 2014.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix