NRK Meny
Normal

Nå kommer den første spillefilmen om Pokémon

Filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til filmen som skal handle om «Detektiv Pikachu».

Pokemon

SPILLEFILM: Filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til å lage den første ikke-animerte spillefilmen om Pokémon.

De siste ukene har mobilspillet Pokémon Go tatt store deler av verden med storm og ført til en fornyet interesse for de japanske fantasidyrene.

Nå melder en rekke amerikanske nettsteder, blant annet Variety, at filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til å lage en spillefilm om Pokémon.

Etter 19 animasjonsfilmer om fantasidyrene, blir dette dermed den første spillefilmen med ekte skuespillere i rollene.

Legendary skal samarbeide med Pokémon Company med filmen, som skal være basert på «Detektiv Pikachu», en karakter introdusert i et videospill i Japan.

Detaljene rundt filmen blir holdt hemmelig, men produksjonen skal starte allerede i 2017.

Enorm suksess

Denne avtalen kommer to uker etter at Pokémon Go-spiller ble lansert i USA, og gjorde at Nintendo-aksjon skjøt til værs.

Etter at japaneren Satoshi Tajiri fant opp Pokémon i 1996, har serien omsatt for rundt 350 milliarder kroner gjennom videospill, spillekort, TV-serier, 19 animasjonsfilmer og andre gjenstander.

Det er mektige Universal som skal distribuere den nye filmen utenfor Japan. Filmstudioet som står bak nylige suksesser som blant annet «Jurassic World», «Grusomme meg» og «Kjæledyrenes hemmelige liv».

Budkrig om rettighetene

Tidligere i år meldte The Hollywood Reporter at flere filmstudioer befant seg i en budkrig om rettighetene til en ikke-animert Pokémon-film. Nå er det altså klart at Legendary trakk det lengste strået.

Legendary har samarbeidet med den japanske filmindustrien tidligere, da de sammen med selskapet Toho brakte «Godzilla» tilbake på kinolerretene i 2014.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP