Hopp til innhold

Nå kommer den første spillefilmen om Pokémon

Filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til filmen som skal handle om «Detektiv Pikachu».

Pokemon

SPILLEFILM: Filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til å lage den første ikke-animerte spillefilmen om Pokémon.

De siste ukene har mobilspillet Pokémon Go tatt store deler av verden med storm og ført til en fornyet interesse for de japanske fantasidyrene.

Nå melder en rekke amerikanske nettsteder, blant annet Variety, at filmstudioet Legendary har sikret seg rettighetene til å lage en spillefilm om Pokémon.

Etter 19 animasjonsfilmer om fantasidyrene, blir dette dermed den første spillefilmen med ekte skuespillere i rollene.

Legendary skal samarbeide med Pokémon Company med filmen, som skal være basert på «Detektiv Pikachu», en karakter introdusert i et videospill i Japan.

Detaljene rundt filmen blir holdt hemmelig, men produksjonen skal starte allerede i 2017.

Enorm suksess

Denne avtalen kommer to uker etter at Pokémon Go-spiller ble lansert i USA, og gjorde at Nintendo-aksjon skjøt til værs.

Etter at japaneren Satoshi Tajiri fant opp Pokémon i 1996, har serien omsatt for rundt 350 milliarder kroner gjennom videospill, spillekort, TV-serier, 19 animasjonsfilmer og andre gjenstander.

Det er mektige Universal som skal distribuere den nye filmen utenfor Japan. Filmstudioet som står bak nylige suksesser som blant annet «Jurassic World», «Grusomme meg» og «Kjæledyrenes hemmelige liv».

Budkrig om rettighetene

Tidligere i år meldte The Hollywood Reporter at flere filmstudioer befant seg i en budkrig om rettighetene til en ikke-animert Pokémon-film. Nå er det altså klart at Legendary trakk det lengste strået.

Legendary har samarbeidet med den japanske filmindustrien tidligere, da de sammen med selskapet Toho brakte «Godzilla» tilbake på kinolerretene i 2014.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)