Hollywood-produsent lager TV-serie av Maja Lundes «Bienes historie»

– Dette føles for godt til å være sant, sier forfatter Maja Lunde om at «True Detective»-produsenten har kjøpt rettighetene til «Bienes historie».

Maja Lunde

Maja Lunde er veldig glad for at hun har solgt film- og tv-rettighetene til «Bienes historie» til Hollywood-selskapet Anonymous content.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det er fire år siden «Bienes historie» kom ut og siden solgt til over 50 land. Siden den gang har det vært en kø av friere fra filmbransjen. Nå har Maja Lunde omsider bestemt seg.

– Flere av produksjonsselskapene har vært veldig gode, men det har ikke føltes riktig. Det er som å vente på den rette, sier hun.

Hun har nå gitt sitt ja til produksjonsselskapet Anonymous Content, som de siste årene har stått bak blant annet seriesuksessen «Mr. Robot» og Oscar-belønte «The Revenant».

Da de kom på banen, var ikke Lunde i tvil.

– Det er veldig gøy at de vil lage en TV-serie av boken, sier forfatteren.

Produserer selv

Hvor serien skal vises er for tidlig å si noe om. Rollene er foreløpig heller ikke besatt.

Lunde har inngått en avtale der hun selv skal være involvert i produksjonen som medprodusent. Hun sier at det har vært en lang prosess med forhandlinger.

Lunde legger til at hun er glad for å samarbeide med seriøse aktører, og at det virker som om selskapet har gode visjoner for filmatiseringen av suksessromanen hennes.

X90045

Produksjonsselskapet som har kjøpt rettighetene til Bienes historie har også laget den prisbelønnede tv-serien «True Detective».

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Trygge på serien

– Det har vært massiv interesse for å lage film av denne boken, sier rettighetsansvarlig Even Råkil i Oslo Literary Agency.

Han mener de nå har inngått en avtale med et av USAs viktigste produksjonsselskap akkurat nå.

– De har en imponerende liste med serier som «True Detective» og «13 Reasons Why», forteller han.

«Bienes historie» tronet på toppen av bestselgerlistene i Tyskland, og solgte for over 100 millioner kroner der. Tilsammen er boken oversatt til 36 språk i mer enn 50 land.

Romanen forteller gjennom tre historier hvor viktige biene er for klimaet vårt og hvor sårbare menneskene er oppi det hele.

Anonymous Content er i tillegg til det overnevnte best kjent for tv-serien «Mr. Robot» og de Oscar-nominerte filmene «Spotlight» og «Evig solskinn i et plettfritt sinn».

Kulturstrøm

  • Trump forbyr handel med TikTok

    I USA har Donald Trump utstedt en presidentordre som forbyr handel med eierselskapet bak den kinesiske mobilappen TikTok etter 21. september. Trump sier at TikTok er en trussel mot USA og kan brukes til å spre feilinformasjon som gagner Kina.

  • Jesus-portrett blir musikal

    Historia til verdas dyraste måleri, «Salvator Mundi», blir Broadway-musikal, skriv CNN. Jesus-portrettet, som vart malt av Leonardo da Vinci rundt år 1500, var borte i fleire hundre år. I 2017 vart det selt for over 450 millionar dollar på auksjon.

    Salvator Mundi av Leonardo da Vinci.
    Foto: TOLGA AKMEN / AFP