NRK Meny
Normal

– Surrealistisk opplevelse

– Det var et eventyr, sier skuespiller Kristofer Hivju om rollen som polforsker i skrekkfilmen «The Thing». I natt var det premiere i Hollywood.

– Hele opplevelsen har vært fantastisk. Dette er en feiring av det hele, så det er gøy, sier Hivju til NRK før den første visningen av «The Thing».

Han er til daglig skuespiller ved Trøndelag teater, men har sammen med en sekstett andre nordmenn roller i den ferske Hollywood-produksjonen.

Blant kjendisene på den røde løperen i natt var rockeren Marilyn Manson og Justin Biebers kjæreste Selena Gomez.

– Det er surrealistisk. Veldig sånn «se på meg, se på meg!», også blir det tatt masse bilder. Det er som å ha en lyskaster i trynet. Det er stas å være her, men jeg savner de andre gutta, sier 32-åringen, som er sønn av skuespiller Erik Hivju.

Saken fortsetter under videoen.

Video Kristofer Hivju på den røde løperen

VIDEO: Kristofer Hivju på den røde løperen i Hollywood sammen med samboer og NRK-profil Gry Molvær. Se intervju.

Sju norske skuespillere

«The Thing» finner sted på en forskningsstasjon i Antarktis bemannet av norske polforskere. (Se faktaboks.)

Trond Espen Seim, Jan Gunnar Røise, Stig Henrik Hoff, Ole Martin Aune Nilsen, Jørgen Langhelle og Jo Adrian Haavind utgjør sammen med Hivju den norske delegasjonen i skrekkfilmen.

Aldri før har så mange nordmenn spilt i en og samme Hollywood-film.

– Det var et eventyr å spille inn filmen. Nå gleder jeg meg til å se den på et stort, stort lerret. Det blir gøy å møte alle som har laget filmen. Også skal vi bowle etterpå. Det er jeg klar for, sier Hivju og ler.

Se traileren til «The Thing»:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Lagde ei «joikebule»

Filmen ble spilt inn i Toronto i Canada i første halvdel av 2010.

Stig Henrik Hoff i "The Thing"

Stig Henrik Hoff.

Foto: Filmweb
Røise fra The Thing

Jan Gunnar Røise.

Foto: Filmweb
Jørgen Langhelle i "The Thing"

Jørgen Langhelle.

Foto: Filmweb
Trond Espen Seim i "The THing"

Trond Espen Seim.

Foto: Filmweb

– Det var morsomt alle dagene, men aller morsomst var da jeg og Stig Henrik Hoff gjorde et brannstunt selv. Vi kastet ut stuntmennene og gjorde det like godt selv. Da følte vi oss begge som helter, forteller Hivju.

«The Thing» inkluderer også et norsk musikalsk innslag. Grand Prix-låta «Sámiid Ædnan» fra 1980 brukes i filmen, noe som opphavsmann Sverre Kjeldsberg tidligere i høst kritiserte.

Kristofer Hivju forteller at scenen der sangen brukes kom med i filmen etter initiativ fra de norske skuespillerne.

– Vi forandret hele settet til ei «joikebule». Da scenen egentlig var ferdig fortsatte vi å synge og lage rock'n'roll. Da ble scenen forandret, og regissøren ville heller ha med festen enn noe annet, sier skuespilleren.

– Han stjal showet

Hivju får gode skussmål fra den amerikanske skuespilleren Eric Christian Olsen, som gestalter Adam i grøsseren.

– Man blir følelsesmessig knyttet til Kristofers rollefigur. Når kaoset bryter ut i filmen og rollefiguren hans blir angrepet knuses nesten hjertet til seeren. Kristofer er en fantastisk skuespiller, sier Olsen, best kjent for sin rolle i tv-serien «NCIS: Los Angeles».

«The Thing» er regissør Matthijs van Heijningens Hollywood-debut. Han er fornøyd med valget av Kristofer Hovje som isforskeren Jonas.

– Jeg castet ham til rollen kun basert på utseendet hans, men for å være helt ærlig: Han stjal showet. Han skiller seg virkelig ut, sier den nederlandske regissøren.

– Nordmennene ser helt like ut

Filmen har ordinær premiere i USA førstkommende fredag, og i Norge 28. oktober. Noen nettsider har allerede anmeldt filmen etter pressevisninger.

Bloggen Cinema Autopsy gir filmen tre av seks stjerner, som betyr «godkjent og verdt å se på dvd».

– Filmen er i starten en overbevisende kopi av originalen, men ender med å føles uferdig, skriver anmelderen, som også mener regissøren overbruker de dataskapte spesialeffektene.

Det australske nettstedet The Vine gir «The Thing» to av fem stjerner.

– Det som starter som en klaustrofobisk historie om paranoia blir etter hvert en actionfilm på D-nivå, mener anmelderen, som ikke synes regissøren lar publikum bli kjent med rollefigurene.

– Ikke bare ser nordmennene helt like ut - de er alle blonde og skitne med skjegg - det gjøres heller ikke noen innsats for å gi dem tydelige personligheter, skriver anmelderen.

LES OGSÅ:

Video Eric Christian Olsen og Matthijs van Heijningen om "The Thing"

VIDEO: Skuespiller Eric Christian Olsen og regissør Matthijs van Heijningen om de norske skuespillerne.

Kulturstrøm

 • Skryt til «Mission Impossible»

  Den nye «Mission Impossible»-filmen, som delvis er spelt inn i Noreg, får skryt av internasjonal presse. Det skriv VG. Rolling Stone Magazine, Los Angeles Times og Entertainment Weekly er blant dei som rosar filmen. Scena der Tom Cruise heng og dinglar utfor Preikestolen får mykje merksemd. Men Noreg er ikkje nemnt i filmen; fjellplatået er lagt til India.

  MISSION: IMPOSSIBLE - FALLOUT
  Foto: Paramount Pictures
 • Spillerom direkte frå Moldejazz

  Spillerom, NRK P2 sitt musikkprogram, sender live frå Moldejazz denne veka. I dag byr dei på live musikk og fuglekikking med hovudartisten Maria Schneider.

  Vi sender direkte fra Alexandraparken i Molde, der Moldejazz er i full gang. Programleder Tine Skolmen får besøk av aktuelle gjester og festivalmusikere på scenen. Dagens liveband: Ensemble Eliassen.
 • Ny studie om kvinner i film

  Mannlege kritikarar er meir skeptiske til filmar med kvinner i, enn kva kvinnelege kritikarar er, skriv The New York Times. Det viser ein ny studie frå San Diego State University. Studien tar for seg kritikkar publisert på nettstaden Rotten tomatoes. Forskarane finn at kvinnelege kritikarar i gjennomsnitt gir filmar med kvinner i ei vurdering på 74 prosent, medan dei mannlege kritikarane gir 62 prosent i gjennomsnitt til dei same filmane(stjerner og terningkast er gjort om til prosent i studien).