Hollywood-Lappland i England

Kunstig Turist-Lappland i England forteller Hollywood-skrøner om samer.

Reinsdyr

Slik ser reinsdyr i Finnmark ut, mener 'Lapland UK'

Foto: Lapland UK

Hør: Hollywood-Lappland i England

En kunstig landsby ved navn "Lapland United Kingdom" er bygd opp sør for London, der det fristes med reinsdyret Rudolf, magiske tuneller og såkalt samisk kunst.

En britisk millionær og Hollywood-interesser står bak prosjektet.

- De sprer feil informasjon om samisk levemåte og kultur, og det er svært betenkelig, sier visepresident i Sametinget Marianne Balto.

Hun får støtte fra Beate Juliussen i Finnmark Reiseliv, som heller ønsker at britene og andre kommer hit for å oppleve ekte samisk levemåte, samt nord-norsk folkeliv, natur og kultur.

-Men kanskje kan vi lære noen fortellertriks, sier Beate Juliussen.

Hør: Hollywood-Lappland i England

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC