Hopp til innhold

Holder førjulskonsert

Noen tror kanskje bandet ikke eksisterer lenger, men nå skal de ha konsert.

Di Derre: Knut Nesbø, Magnus Larsen jr, Espen Stenhammer og Jo Nesbø.

Jo Nesbø og Di Derre gleder fansen med en konsert i hovedstaden i desember. Bandet består av brødrene Jo og Knut, samt Magnus Larsen jr. og Espen Stenhammer.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Di Derre på Sommerfestivalen i Selbu

Di Derre er lang fra lagt ned - her er Jo Nesbø og bandet på Sommerfestivalen i Selbu tidligere i år.

Foto: Hans H. Bjørstad

Di Derre med Jo Nesbø i spissen gir en «førjulskonsert» på Rockefeller i Oslo lørdag 6. desember.

Allsangfavoritter

Brødreparet Jo og Knut Nesbø skapte med sine kumpaner i Di Derre klassisk norskpop på 90-tallet, med allsangfavoritter som «Jenter», «Rhumba med Gunn» og «90-metersbakken».

Gruppa brakdebuterte i 1994 med albumet «Kvinner og klær» (senere omdøpt til «Jenter og sånn») og oppsummerte hele karrieren med en samleplate i 2006.

Fortsetter å spille sammen

Publikumsfavorittene har ikke gitt ut nytt materiale de siste årene, men er aldri blitt formelt oppløst. Og de fire musikerne fortsetter å spille sammen, noe blant annet den forestående konserten på Rockefeller er et bevis på.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober