NRK Meny
Normal

Hivju til ny NRK-serie

Surfemiljøet i Lofoten blir rammen når Kristofer Hivju går fra «Game of Thrones» til en ny serie som skal gå på NRK.

Kristoffer Hivju

Kristofer Hivju spiller et tvillingpar i en ny serie, som etter planen skal filmes neste vår.

Foto: Eirik Haldberg Johnsen

Hva skjer egentlig når en person dreper sin egen tvillingbror, og må ta hans identitet for å skjule forbrytelsen?

Det skal skuespiller Kristofer Hivju utforske i serien «TWIN», som skal filmes i Lofoten neste vår, dersom alt går etter planen.

– Dette er drømmerollen, og et prosjekt jeg brenner veldig sterkt for. Det er en stor glede å være med å utvikle denne TV-serien, og jeg kan ikke vente med å vise den til publikum, sier Kristofer Hivju, som også har vært med på å skape serien.

Blir surfer i Lofoten

Hovedpersonen er en slask som aldri har fått til noe. Han er en innflytter fra Østlandet, som sammen med tvillingbroren flytter til Lofoten for å surfe.

– Hivju og jeg har holdt på med denne ideen i ti år. Vi har bodd i kollektiv sammen. Så vi har kjent hverandre lenge, sier serieskaper Kristoffer Metcalfe til NRK.

Og her handler det om kontraster.

– Det kan gå fra fullvinter til fullsommer. Det kan være trope og man kan være i høyfjellet midt på vinteren. Surfemiljøet viser det ekstremt frie, han skal finne meningen med livet. Samtidig skal vi til det norske, moderne familielivet, med alle plikter og krav og forventninger som ligger i det. Kontrasten i disse to livene er så sterke, og derfor ble Lofoten viktig, sier Metcalfe.

Anker Frantzen klar for VM i surfing for juniorer

Unstad i Lofoten har blitt mer og mer populært som surfested de siste årene. Her er Anker Frantzen klar for VM i surfing for juniorer for to år siden.

Foto: Privat

– Bare å ringe

– De må bare ringe hvis de trenger en gråhåra, litt tjukk statist, sier Kristian Breivik til NRK og ler. Han er eier og driver av Lofoten surfsenter på nettopp Unstad, et sted som jevnlig er besøkt for både reklame- og -spillefilmer.

– Det har vært mye i det siste, det må vi være ærlige på. Det har vært utrolig mange reklamefolk her oppe. Det er kanskje litt mye for de lokale, men samtidig synes jeg det er veldig artig, sier Breivik.

Han mener hensynet til de lokale blir viktig.

Unstad surfested

Surfemiljøet på Unstad får ofte besøk av folk som både skal lage reklame- og spillefilmer, men det er bare 20 mennesker som er fastboende her.

Foto: Privat

– At de spør om lov først, rett og slett. Lokalbefolkninga har stilt opp før, og det er artig når det skjer noe. Men det er jo en fin balanse med hva de legger igjen, sier surferen.

Til Paris

Selv om opptakene til serien ikke har starta, skal skaperne av serien til Paris etter påske for å selge den inn på markedet.

Festivalen Series Mania er den viktigste møteplassen for TV-drama i Europa, og til den samme festivalen kommer også folk fra Netflix, HBO og alle de store TV-kanalene fra hele verden for å finne sin neste serie.

– At vi nå har kommet gjennom nåløyet som Norges første TV-serie som kan selges inn på Series Mania, gjør oss trygge på at dette er en serie som også kan lykkes internasjonalt, sier produsent Sigurd Mikal Karoliussen i Nordisk Film Production.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3