Hivju til ny NRK-serie

Surfemiljøet i Lofoten blir rammen når Kristofer Hivju går fra «Game of Thrones» til en ny serie som skal gå på NRK.

Kristoffer Hivju

Kristofer Hivju spiller et tvillingpar i en ny serie, som etter planen skal filmes neste vår.

Foto: Eirik Haldberg Johnsen

Hva skjer egentlig når en person dreper sin egen tvillingbror, og må ta hans identitet for å skjule forbrytelsen?

Det skal skuespiller Kristofer Hivju utforske i serien «TWIN», som skal filmes i Lofoten neste vår, dersom alt går etter planen.

– Dette er drømmerollen, og et prosjekt jeg brenner veldig sterkt for. Det er en stor glede å være med å utvikle denne TV-serien, og jeg kan ikke vente med å vise den til publikum, sier Kristofer Hivju, som også har vært med på å skape serien.

Blir surfer i Lofoten

Hovedpersonen er en slask som aldri har fått til noe. Han er en innflytter fra Østlandet, som sammen med tvillingbroren flytter til Lofoten for å surfe.

– Hivju og jeg har holdt på med denne ideen i ti år. Vi har bodd i kollektiv sammen. Så vi har kjent hverandre lenge, sier serieskaper Kristoffer Metcalfe til NRK.

Og her handler det om kontraster.

– Det kan gå fra fullvinter til fullsommer. Det kan være trope og man kan være i høyfjellet midt på vinteren. Surfemiljøet viser det ekstremt frie, han skal finne meningen med livet. Samtidig skal vi til det norske, moderne familielivet, med alle plikter og krav og forventninger som ligger i det. Kontrasten i disse to livene er så sterke, og derfor ble Lofoten viktig, sier Metcalfe.

Anker Frantzen klar for VM i surfing for juniorer

Unstad i Lofoten har blitt mer og mer populært som surfested de siste årene. Her er Anker Frantzen klar for VM i surfing for juniorer for to år siden.

Foto: Privat

– Bare å ringe

– De må bare ringe hvis de trenger en gråhåra, litt tjukk statist, sier Kristian Breivik til NRK og ler. Han er eier og driver av Lofoten surfsenter på nettopp Unstad, et sted som jevnlig er besøkt for både reklame- og -spillefilmer.

– Det har vært mye i det siste, det må vi være ærlige på. Det har vært utrolig mange reklamefolk her oppe. Det er kanskje litt mye for de lokale, men samtidig synes jeg det er veldig artig, sier Breivik.

Han mener hensynet til de lokale blir viktig.

Unstad surfested

Surfemiljøet på Unstad får ofte besøk av folk som både skal lage reklame- og spillefilmer, men det er bare 20 mennesker som er fastboende her.

Foto: Privat

– At de spør om lov først, rett og slett. Lokalbefolkninga har stilt opp før, og det er artig når det skjer noe. Men det er jo en fin balanse med hva de legger igjen, sier surferen.

Til Paris

Selv om opptakene til serien ikke har starta, skal skaperne av serien til Paris etter påske for å selge den inn på markedet.

Festivalen Series Mania er den viktigste møteplassen for TV-drama i Europa, og til den samme festivalen kommer også folk fra Netflix, HBO og alle de store TV-kanalene fra hele verden for å finne sin neste serie.

– At vi nå har kommet gjennom nåløyet som Norges første TV-serie som kan selges inn på Series Mania, gjør oss trygge på at dette er en serie som også kan lykkes internasjonalt, sier produsent Sigurd Mikal Karoliussen i Nordisk Film Production.

Kulturstrøm

 • Tomb Raider-skuespiller knivstukket

  Hong Kong-skuespilleren Simon Yam, kjent blant annet fra Tomb Raider-filmen, ble angrepet og knivstukket på scenen under et pr-arrangement i dag. Angrepet ble utført av en ukjent mann. Yam skal ikke ha pådratt seg livstruende skader, ifølge Reuters.

  Simon Yam
  Foto: Vincent Yu / AP
 • Egypt vil flytte Tut-ankh-Amon

  Arkeologer er bekymret over planene om å flytte Tut-ankh-Amons mumie til et nytt museum i Kairo. Arkeologene mener den 3.000 år gamle mumien er i for dårlig tilstand til å transporteres fra Luxor, og at den kan skades ytterligere av frakten. (NTB)

  Tutankhamun
  Foto: Mohamed El-shahed / AFP