Hivju om «Game of Thrones»: – Den blir svær og spektakulær

I dag har syvende og nest siste sesong av suksesserien «Game of Thrones» premiere i Norge.

NRK møtte Kristoffer Hivju før føreste episode i sensong 7 av Game of Thrones vises på Colosseum kino i Oslo.

SESONG SYV: Kristofer Hivju og kona Gry Molvær, er klare for «Game of Thrones» premieren.

Natt til mandag ble første episode av den populære og myteomspunnede TV-serien tilgjengelig for norske seere.

Stjerneskuespiller Kristofer Hivju (38), har blitt internasjonalt anerkjent for rollen som Thormund Gigantsbane i suksesserien. Nå er han aktuell med den syvende sesongen av serien.

Til NRK lover Hivju at den nye sesongen vil by på mye action.

– Den kommer til å bli svær og spektakulær. Den kommer til å inneholde mye overraskelser og fansen kan bare glede seg, for jeg tror dette kommer til å bli en stor sesong, sier han.

Hva kan vi forvente av din rolle?

– Det jeg kan si er at Thormund har blitt politisk aktiv, og han har involvert seg i de store utfordringene som Westeros står ovenfor. Jeg kan love bra action!

Liam Cunningham og Kristofer Hivju i «Game of Thrones»

GAME OF THRONES: Hivju lover fansen en sesong full av action.

Foto: HBO Nordic

–​ En stor gave

Hivju har den siste tiden spilt store roller i blant annet «Game of Thrones», «Beck», og filmen «The Fast and the Furious 8». At han har fått mulighet til å spille disse rollene er han takknemlig for.

– Det er klart at når det er stor oppmerksomhet rundt det man lager, så er det en gave og noe man ønsker. Game of Thrones har vært en berg- og dalbane og et stort eventyr, sier han.

Gjenkjennes overalt

Skuespilleren forteller NRK at han pleier å bli gjenkjent av «Game of Thrones»-fans rundt om i hele verden.

– Jeg var i Jordan for noen uker siden, og der tenkte jeg at her kan jeg gå fritt. Men nei da, jeg gikk ca ti meter ut av gaten, så var de på meg.

– Men det er veldig flotte og dedikerte fans, og veldig engasjerte, legger Hivjus kone, Gry Molvær, til.

Hivju om kjendisstatusen verden over.

Hivju er hemmelighetsfull når det kommer spørsmål på om han vil være med i siste sesong av «Game of Thrones».

– Det er opp til gudene, jeg er med i denne sesongen. Hvordan det går i neste er det ingen som vet.

NRK møtte Kristoffer Hivju før han skulle se sesonpremieren på sesong 7 av Game of thrones

Serien, som regnes som verdens største tv-serie, følger den spennende maktkampen mellom sju adelige familier som kjemper om jerntronen i fantasyuniverset Westeros, og er skapt av forfatteren George R.R. Martin.

Kulturstrøm

 • Knausgård inspirert av «Twin Peaks»

  Karl Ove Knausgård er i Norge for å promotere sine nye roman «Ulvene fra evighetens skog». – Jeg er nok inspirert av Twin Peaks. Jeg har ikke tenkt på det før, men den gjorde et utrolig inntrykk på meg. Der var det noe mystisk som hendte i et realistisk univers, sier han til NRK.

 • Humørfylt og bloddryppende grøss

  Den nye tv-serien om skrekkdukken «Chucky» dukker opp på C More og TV 2 Play fra 31. oktober. Sigurd Vik i Filmpolitiet har sett de tre første episodene og synes «Chucky» fungerer godt i serieform. Terningkast 4.

  Brad Dourif sprudler som den snerrende stemmen til den velkjente seriemorderdukken Chucky. Denne gangen er det 14 år gamle retrokunstneren Jake Wheeler (Zackary Arthur) som er så uheldig å bli Chuckys nye bestevenn.
  Foto: C More
 • Solistprisen til Amalie Stalheim

  Cellist Amalie Stalheim (28) er vinnar av Den norske solistpris 2021.

  – Stalheim er midt inne i ein rakettkarriere som vekkjer oppsikt i Norden og internasjonalt. Amalie Stalheim har eit uvanlig breitt og interessant repertoar, der rykande ferske cellokonsertar og standardrepertoaret inngår like naturleg, seier Peter Herresthal, styreleiar i Den norske solistpris.

  Prisen består av 100 000 kroner, og dessutan to prestisjefylte konsertoppdrag: Eigen konsert under Festspillene i Bergen 2022 og eit solistoppdrag saman med Bergen Filharmoniske Orkester 18. november i år. Konserten vert sendt i Hovedscenen på NRK2. I tillegg til Stalheim var fløytist Ingrid Søfteland Neset og fiolinist Miriam Helms Ålien nominerte til solistprisen.