Hip-hop i hijab

De muslimske rapperne i Poetic Pilgrimage vekker oppsikt med sitt utradisjonelle uttrykk.

Poetic Pilgrimage

Poetic Pilgrimage overrasker mange med sin muslimske hip-hop.

Foto: Brita Garden / NRK

London-jentene konverterte til islam for tre år siden, og det preger tekstene deres. Men Poetic Pilgrimage prøver ikke å misjonere med musikken sin.

Se jentene rappe i Nett-TV

- Vil vise at vi finnes

- Vi vil ikke evangelisere med musikken vår, men vise et annet perspektiv på livet. Alle har rett til å bli fremstilt på en rettferdig måte, men nå får ikke islam en rettferdig stemme i media. Vi uttrykker vår virkelighet, og vil vise at vi er tilstede og at islamske kvinner ikke er lenket til kjøkkenbenken, sier Sukina Abdul Noor.

Poetic Pilgrimage vekker oppsikt og har fått oppslag i BBC og i flere afrikanske land. Jentene har opptrådt både på hip-hop-arrangementer og i islamske sammenhenger.

Poetic Pilgrimage på Myspace

Overrasker mange

Jentene forteller at mange blir overrasket når de opplever Poetic Pilgrimage for første gang.

- Mange reagerer først med sjokk og lurer på hva vi skal gjøre. Men når de hører hva vi representerer og ser at vi er fredelige folk tror jeg de fleste setter pris på det vi har å si, sier Munera Rashida.

Poetic Pilgrimage opptrer i Sofienbergparken i Oslo på lørdag.

Kulturstrøm

 • Svenska Dagbladet med klimasatsing

  Halvering av artikler om fjerne reisemål og en dobling av stoff om nordiske destinasjoner er en del av den svenske avisens klimasatsing. De vil også redusere eget karbonavtrykk ved at medarbeidere skal velge tog framfor bil og fly om tidsforbruket er sammenlignbart.

  X 2000 på vårtur
  Foto: Stefan Nilsson / SJ
 • Dinosaurer inn i kunsten

  Det har blitt trendy å eie dinosaurskjeletter, skriver Artnet. De blir sett på og handlet med som designobjekter, sier kunstforhandler Luca Cableri til nettstedet. Skjelettene dukker opp bitvis på kunstmesser og selges på auksjoner til svært øye priser. Den høye verdien gjør det utfordrende for museer å beholde dem i sitt eie og tilgjengelig for publikum og forskere.

  Protoceratops andrewsi
  Foto: Eikimedia Commons
 • Norges første «Vinterpride»

  I kveld åpnet Norges første «Vinterpride» i Lillehammer. Det er også OL-byens første Pride-arrangementet noensinne. Flere stilte opp under åpningen av opplegget som strekker seg ut over de fire neste dagene.

  Vinterpride Lillehammer
  Foto: Terje Gording Hong / NRK