NRK Meny
Normal

Himmelsk kylling

Kylling er saftig, godt og ikke minst sunt. Lag Kylling med tomat og sjampinjong alà Lise Finckenhagen.

kyllingryte
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

4 store kyllingbryst, helst med skinn

4 sjalottløk

250 g små champignon

200 g (1/2 boks) knuste tomater

1 dl hvitvin

2 dl kylling/hønsebuljong

3 tomater

en håndfull estragonblader eller hakket bladpersille

2 ss olivenolje

salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Skjær løken i tykke skiver og del soppen i to. Krydre kyllingbrystenen med salt og pepper. Varm olivenoljen i en stekepanne med litt høye kanter. Stek brystene gyllne på begge sider og ta dem ut av pannen så lenge. Fortsett å steke løken og soppen i samme panne.

Stek under sporadisk omrøring til løken begynner å bli myk og alt har fått en fin farge. Tilsett tomater hvitvin og buljong. Kok opp og legg brystene tilbake i pannen. Skru ned varmen, legg på lokk og la det hele putre i ca. 20 minutter.

Del tomatene i fire og fjern kjernen, del dem eventuelt en gang til. Ha tomatene over i sausen og la det hele putre et par minutter uten lokk. Juster smaken med salt og pepper og dryss over urter før servering. Server med godt brød, salat, poteter eller ris.

Tips

Store kyllinglår kan også brukes. Gjør på samme måte, men la de putre i ca 50 minutter. Bruker du lår og bryst legger du i brystene etter 30 minutter. Tilsett 1 dl oliven og dryss over fetaost.