NRK Meny
Normal

Himmelsk kylling

Kylling er saftig, godt og ikke minst sunt. Lag Kylling med tomat og sjampinjong alà Lise Finckenhagen.

kyllingryte
Foto: NRK

Til fire personer trenger du:

4 store kyllingbryst, helst med skinn

4 sjalottløk

250 g små champignon

200 g (1/2 boks) knuste tomater

1 dl hvitvin

2 dl kylling/hønsebuljong

3 tomater

en håndfull estragonblader eller hakket bladpersille

2 ss olivenolje

salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Skjær løken i tykke skiver og del soppen i to. Krydre kyllingbrystenen med salt og pepper. Varm olivenoljen i en stekepanne med litt høye kanter. Stek brystene gyllne på begge sider og ta dem ut av pannen så lenge. Fortsett å steke løken og soppen i samme panne.

Stek under sporadisk omrøring til løken begynner å bli myk og alt har fått en fin farge. Tilsett tomater hvitvin og buljong. Kok opp og legg brystene tilbake i pannen. Skru ned varmen, legg på lokk og la det hele putre i ca. 20 minutter.

Del tomatene i fire og fjern kjernen, del dem eventuelt en gang til. Ha tomatene over i sausen og la det hele putre et par minutter uten lokk. Juster smaken med salt og pepper og dryss over urter før servering. Server med godt brød, salat, poteter eller ris.

Tips

Store kyllinglår kan også brukes. Gjør på samme måte, men la de putre i ca 50 minutter. Bruker du lår og bryst legger du i brystene etter 30 minutter. Tilsett 1 dl oliven og dryss over fetaost.

Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS