Himmelblås seertall til himmels

922000 seere så første episode av Himmelblå da serien hadde premiere i går kveld. 1 099 000 så andre. Det gjør Himmelblå til dette årtusenets mest sette dramaserie i Norge, og til en seersuksess uten sidestykke.

"Roy" (Hallvard Holmen) (t.h) og "Roland" (Terje Skonseng Naudeer)
Foto: NRK

– Dette er over all forventning, sier dramasjef Hans Rossiné. Vi har ikke hatt over én million seere i dette årtusenet.

- Dette er tidenes beste tall som er målt for en dramaserie siden TNS Gallup startet tv-målingene 1. januar i 2000, sier forskningsleder i NRK Forskningen, Kristian Tolonen, til nettstedet Kampanje.

Ikke bekymret for blandet kritikk

Himmelblå har fått en blandet mottakelse fra kritikerne, men det har ikke bekymret Rossiné nevneverdig.

- Vi har fått litt blandede kritikker, men var overbevist om at dette ville treffe et stort publikum. Prøvesteinen nå blir hvor stor oppslutning episodene 3, 4 og 5 får og hvor mange som kommer til å følge Himmelblå i konkurranse med fotball på TV2.

Ikke hverdagskost

Himmelblå er en av NRKs største satsinger noensinne, med en prislapp på 50 millioner kroner, 500 involverte mennesker med stort og smått, og ett års opptak, stort sett utendørs på location på øya Ylvingen på Helgelandskysten.

Gjennom 16 episoder med Himmelblå kan seerne følge Marit, Kim, Iris og Robin fra de forlater Oslo og bosetter på øya, og deres møte med øyfolket, Brynjar, Karoline, Britt, Roland, Roy, Halle, Johan og Ingeborg. Hvem er hvem i Himmelblå

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

I Nett-tv kan du nå se to morsomme klipp fra første episode.

Håpløse familier. Fra Ylvingens familie-audition. ”Håpløse familier” – scener som ble klippet bort fra første episode. "Håpløse familier"

Biltur. Regissør instruerer skuespillerne. Bilturen fra episode 1 m/ veiledning fra regissør Eva Dahr. Marit og Kim, Iris og Robin er på vei til Nord-Norge og Ylvingen for å bli intervjuet. Da må historiene synkroniseres.... Scenen er ikke unnagjort på første forsøk, men med god veiledning fra regi blir det bra til slutt. Biltur. Regissør instruerer skuespillerne

Kulturstrøm

 • Den beste musikken nå

  Ina Wroldsens låt «Haloes» er en mer oppløftende, litt drømmende, og bekymringsløs høstlåt, mener ​P3.

  Ina Wroldsen
  Foto: Anna Nor Sørensen / NRK
 • Bloomberg-journalister for retten

  To journalister fra nyhetsbyrået Bloomberg News står for retten i Tyrkia. De er anklaget for å sabotere landets økonomi etter en artikkel om fjorårets valutakrise. Journalistene risikerer opptil fem års fengsel dersom de blir funnet skyldig.

 • Nominert til reiselivspris

  Restauranten Under er nominert til Innovasjons Norges Reiselivspris 2019. Prisen deles ut i oktober. Under er en av tre finalister, sammen med Foldvik Familiepark og turoperatøren Hvitserk of Norway.

  Under Lindesnes
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix