NRK Meny
Normal

Sesongpremiere: Himmelblå

Det har gått halvannet år siden Kim forsvant. Marit driver pensjonatet alene, og greier seg godt. Men Robin savner Kim og har ikke gitt ham opp. Og når han får nye venner på øya innvier han dem i jakten på sin gode venn.

Robin og Marit snakker om Kim

Det har gått halvannet år siden Kim forsvant. Likevel føler Robin et stort behov for å snakke om ham, og å lete videre etter ham. Marit prøver å støtte så godt hun kan.

Foto: Liv Ask / NRK

Det er døtrene til rådmann Leif Grøndahl som blir Robins medsammensvorne. Grøndahl og kona Turid dukker opp en dag og forteller at de har tenkt å ta et friår – og skal bo i barndomshjemmet til Leif.

Grøndahl-jentene kommer til Ylvingen

Grøndahljentene kommer til Ylvingen, og får traktorskyss til sitt nye hjem.

Foto: Liv Ask / NRK

Brynjar er skeptisk, han husker så alt for godt at hver gang Grøndahl dukker opp på Ylvingen betyr det trøbbel. Så hvis Leif ikke skal stenge skolen, hva pønsker han på da?

Johan strever med sitt. Han savner Ingeborg veldig, og bruker mye tid ved graven hennes. Han begynner å merke at kreftene svinner, han begynner å bli gammel. Det gjør at han undres over om arven han skal gi videre til Halle er bra nok.

Johan har det tungt

Johan funderer mye på hva det er slags arv han etterlater seg til Halle.

Foto: Liv Ask / NRK

På pensjonatet planlegger Marit sommeren. Hun setter opp vaktplaner og tenker at Iris kan stå både på kjøkkenet og jobbe i kaféen. Men når Iris får tilbud om en rolle i et lokalt spel, må hun legge egne ønsker til side.

Iris og Marit drar på kafé

Iris får en rolle i et lokalt spel og må plutselig flytte på hybel.

Foto: Liv Ask / NRK

Brått blir det hybeljakt for mor og datter, og Marit innser med tungt hjerte at tiden med Iris hjemme er over. Til høsten skal hun begynne på videregående og må bo på fastlandet.

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.