Himmelblå

NRK Dramas Himmelblå er en varm og morsom serie om gammeldagse verdier som familie og vennskap, om brennende hjerter og om deilige kultursjokk.

Himmelblå
Foto: Fredrik Arff

På den lille øya Ylvingen på Helgelandskysten kjemper beboerne en desperat kamp for å holde sitt lille samfunn i live. De eldre dør og ingen unge kommer til. Når kommunen på toppen av alt vil legge ned skolen (tre elever blir i færreste laget) maner butikkeieren Brynjar befolkningen til kamp. De setter en annonse inn i VG og arrangerer familie-audition: Flytt til Ylvingen. Vi garanterer husly og en spennende jobb i turistindustrien på verdens vakreste øy. En bare delvis sann påstand, men skitt au, i krig og kjærlighet er alt lov.

I Oslo kjemper den slitne alenemoren Marit med å få endene til å møtes. Hun har to like slitne barn, Robin og Iris, en håpløs jobb som kokk med en uspiselig sjef, og ikke engang nok penger til å leve det livet hun hater.

Annonsen i VG er som sendt fra himmelen – det eneste problemet er at Marit ikke kan tilby den perfekte, harmoniske kjernefamilien som Brynjar og de andre på øya leter etter. For å pynte på situasjonen, overtaler hun bestevennen Kim til å være med som ektemann. Kim har ingen ting i mot slike arrangerte ekteskap. Han flytter gjerne til verdens ende for å komme nærmere den kvinnen han elsker (men det har han ikke helt fått seg til å fortelle Marit ennå).

Marit, Robin og iris

SLITEN: Marit føler at hun får for lite tid med ungene sine, og er lei av å ha dårlig råd hele tiden. Å jobbe for verdens kjipeste sjef gjør ikke situasjonen bedre.

Foto: Tore Bergstrøm / NRK

Selvsagt vinner Marit og Kim, Robin og Iris Ylvingens familie-audition, og før de vet ordet av det er de fire urbanittene bosatt tusen kilometer fra storbyen, med en gammel nedslitt fiskarheim som bosted og arbeidsplass. Gjennom 16 episoder skal vi følge dem og de fastboende på øya, gjennom dramatikk, kjærlighet, spenning, gleder, frustrasjoner, hverdagsliv og fest.

I NETT-TV: Familien dukket opp under NRKs høstlansering, se det her NRKs høstsatsing og Himmelblå

audition

FAMILIE-AUDITION: det så lenge håpløst ut for beboerne på den lille øya Ylvingen.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Tar over rollen i «The Crown»

    Den britiske skuespilleren Lesley Manville skal spille dronning Elizabeths søster, prinsesse Margaret, i den femte og avsluttende sesongen av TV-serien «The Crown». Manville tar dermed over stafettpinnen fra Helena Bonham Carter, som i sin tur tok over rollen fra Vanessa Kirby (NTB).

    Lesley Manville
    Foto: Laurie Sparham / Scanpix
  • Tom Cruise får neppe møte Erna

    Tom Cruise, som har bedt om et møte med statsminister Erna Solberg vedrørende en filminnspilling, får trolig ikke møte henne, skriver Dagens Næringsliv. Saken er sendt til kulturdepartementet. Kulturminister Raja bekrefter at det har vært kontakt.