Hopp til innhold

Himmelblå - Episode 8 SESONGAVSLUTNING

På Ylvingen føles det som om tiden står stille. Mens noen tror at Kim er borte på havet, nekter Robin for at det er sant, og han bruker all sin fritid på å lete.

Robin leter etter Kim
Foto: Ronny Eikeset / NRK

Felles for alle er at de er i sjokk over at Kim har forsvunnet. Iris klandrer seg selv for at hun og Tommy stakk av gårde i den lille motorbåten, og forårsaket den fatale leteaksjonen. Men selv om Marit er knust av sorg, er hun også full av omsorg overfor datteren, og forsikrer henne om at hun ikke har noe som helst skyld i det som skjedde.

SE I NETT-TV: Christian Strand i iKveld tar en godnatt-telefon til Edward Schultheiss

Det gjør det ekstra vanskelig for Iris og Robin at Britt og Vivian prøver å holde en minnestund for Kim på skolen. Ingen av dem aksepterer at Kim er borte og vil ikke godta de voksnes måte å takle det som har skjedd.

Ingen framtid uten Kim

Marit ser ingen framtid på Ylvingen uten Kim. Sammen har de bygd opp pensjonatet, de har delt på oppgavene, og Kim har vært ankerfestet i den nye tilværelsen. Hun begynner så smått å vurdere om hun og ungene skal reise sørover igjen.

Marit går amok

Marit krangler med Robin og går amok i sesongens siste episode.

Foto: Ronny Eikeset / NRK

Det vil ingen av ungene. De elsker livet sitt på Ylvingen. Og det er her Kim er, det er de sikre på.

LES MER: Alt om Himmelblå her

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober