NRK Meny
Normal

Himmelblå - episode 7

Roy og Kim begynner å bli gode kompiser. Til sin store forundring oppdager Kim at Roy bor i et romslig hus, har det feteste stereoanlegget nord for Sinsen-krysset og internettforbindelse!

Roy og Kim søker på internett
Foto: Helge Semb / NRK

Kim farger håret til Roy

Roy skal på date, og Kim mener han trenger striper i håret...

Foto: Helge Semb / NRK

Samtidig irriterer Kim seg mer og mer over Marit og Rolands åpenbare forelskelse, og tankene begynner å svirre rundt muligheten for å leie et rom hos Roy.

Fergemannen setter stor pris på det nye vennskapet. Kim har mye mer livserfaring enn ham, ikke minst med damer. Sammen setter de inn en annonse på nettet, der ”The Captain” reklamerer med hus med panoramautsikt og minimalistisk innredning.

De får raskt svar, og før Roy aner det sitter han på bar på fastlandet, med nystripete hår, en trendy dress, bankende hjerte og en kald Munkholm - og sin første date i sikte.

Sjokk og håp for Karoline

Karoline har hatt mistanke om det en stund, men en test avslører at hun er gravid. Det er et lite sjokk, men først ser hun ser lyst på det. Selv om hun og Roland ikke bor sammen, drømmer hun om at de kan både glede seg over barnet, og samarbeide om oppdragelsen. Brynjar og Britt vil sikkert stille opp, og Vivian blir sikkert kjempeglad over å bli tante!

Men Roland er ikke interessert. Han ønsker seg ikke barn, og er blitt forelsket i Marit. Mens han koser seg på båtturer og i restauranten med henne, går det opp for Karoline at hun har havnet i en fortvilet situasjon.

Karoline fortviler

Karoline fortviler når Roland ikke vil ta ansvaret for barnet hun venter.

Foto: Helge Semb / NRK

Tanken på moren, som ble psykisk syk da Karoline ble født, tynger også. Når Brynjar og Britt snakker om bryllupet sitt renner det over, og hun greier ikke å forholde seg til deres lykke.

Klara kommer til gården

Hos Halle, Johan og Ingeborg skjer det også store omveltninger. Johan har innsett at de trenger hjelp, og Klara kommer for å jobbe som ”taus” på gården.

Middag på gården

Klara er flink til å lage mat.

Foto: Helge Semb / NRK

Hun begeistrer med deilig mat, et omsorgsfullt vesen, og ikke minst felespill som ikke bare kan skremme måsen vekk fra klessnora, men også få hele øya til å lytte i andektighet.

Klare spiller fiolin
Foto: Helge Semb / NRK

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.