NRK Meny
Normal

Himmelblå - episode 5

De første turistene kommer til pensjonatet! Men gjestene viser seg å være et konstant kranglende par fra Oslo, som blir en utfordring å takle for Marit.

Turister til Himmelblå
Foto: Audun Gjelsvik Magnæs / NRK

Verken guidet tur til tyskerhåjen, et ekte spøkelse, fisking og grilling på kaia ser ut til å begeistre dem. Selv Iris mener de er overlegne byfolk!

Edward kjører båten på land

Edward er ingen båtfører...

Foto: Audun Gjelsvik Magnæs / NRK

Men så skal det også sies at Edward viser seg å være en elendig båtfører som setter andres, inkludert turistenes liv i fare…

Johan og Ingeborg

Johan er fortvilet over Ingeborgs sykdom, og vet ikke hvordan han skal takle den.

Foto: Audun Gjelsvik Magnæs / NRK

Ingeborg blir sykere

På gården sliter de med andre ting. Ingeborg blir stadig sykere. Hun husker dårlig, og prater usammenhengende om ting Johan og Halle ikke forstår.

Johan blir stadig mer fortvilet og skjønner ikke hvordan han skal greie å leve med at kona av og til ikke vet hvem han er. Han er i ferd med å gi opp alt, men Halle skjønner hva som er i ferd med å skje, og greier å avverge en tragedie.

Rasende Karoline

Forholdet mellom Brynjar og Britt er godt igjen, etter at Brynjar bestemte seg for å skulles fra Liv. Men Karoline blir rasende når hun hører om farens frieri og planer om å gifte seg med Britt. Når Roland dropper en middagsavtale for å ta Marit og gjestene hennes ut på fisketur, er bunnen nådd.

Karoline skjønner at Roland og Marit er tiltrukket av hverandre, og etter at det falske ekteskapet mellom Marit og Kim ble avslørt er det ingenting som hindrer dem i å gjøre noe med det.

Hva skjer da, med hennes drømmer om en framtid med Roland?

Karoline og Roland

Karoline fortviler. Hun sliter med farens forhold til Britt, og føler at hun er i ferd med å miste Roland.

Foto: Audun Gjelsvik Magnæs / NRK

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.