NRK Meny
Normal

Himmelblå - episode 3

Brynjar drar og besøker Liv på fastlandet. De to har vært gift i 30 år, men Liv bor på institusjon og er ikke frisk nok til å bo på Ylvingen. Britt har akseptert at hun bare kan ha et diskret kjærlighetsforhold til Brynjar.

Ku
Foto: Audun Gjelsvik Magnæs

Men når Brynjar kommer hjem og forteller at Livs pleiere gjerne vil at han kommer oftere, åpner det øynene hennes. Hva er kjærlighet? Hva kan hun forvente av Brynjar? De to opplever for første gang at forholdet settes på prøve.

Marit drar på besøk til Vivian. Sommerkvelden er lys og fin, og de to tar med seg både vin og trekkspill i fjæra. Praten går lett og latteren runger, helt til Vivian forteller om Jens, mannen sin, som er sjømann og borte flere måneder av gangen. Det er tydelig at ikke alt er som det bør være, og Marit bestemmer seg for å følge litt med når Jens skal komme hjem til øya dagen etter. Men Marit er alt for rask til å trekke konklusjoner av situasjoner hun ikke forstår, og ender med å tabbe seg ettertrykkelig ut.

Det gjør også Robin, som erfarer at en ku-grind er til for å lukkes. Plutselig dukker kyrne til storbonden Johan og sønnen hans Halle overalt der de helst ikke skal være. Robin må pent ta seg en tur til gården og be om unnskyldning for at han har latt grinda stå åpen. Der møter han bondekona Ingeborg, som helt tydelig ikke er frisk. Hun roter med ting og skremmer Robin. Halle og Johan takler Ingeborgs sykdom på hver sin måte, mens Halle vil snakke med en lege og kanskje få Ingeborg til institusjon, vil Johan ha henne hjemme for enhver pris.

Men i pensjonatet hos Marit og Kim er stemningen god. Oppussingen går bra, kafeen begynner å ta form, nytt utstyr er på plass, til og med Iris virker fornøyd. Det er bare rundt dem at mange av ylvingene sliter med sine små og store problemer.