Himmelblå - episode 2

Marit og Kim har store planer for pensjonatet. Til tross for at regnet sildrer gjennom taket og komfyren ikke virker uten et velplassert spark, ser de flere muligheter enn begrensninger.

Iris og Kim finner mobildekning
Foto: NRK

Iris og Robin har begynt på skolen, og livet begynner i det hele tatt å gå seg til på Ylvingen.

Marit ber om økonomisk støtte hos kommunen. Ro, stillhet og Nord-Norges beste mat er det hun skal selge. Men til hvem? Det viser seg snart at turistene Brynjar har snakket om, ikke akkurat står i kø for å komme til Ylvingen. Marit føler seg lurt og den første begeistringen er i ferd med å forsvinne, til tross for at hun møter en fisker med glimt i øyet, som viser seg å være både sjarmerende og hjelpsom.

Kim har andre utfordringer. Utad later han og Marit som om de er gift, men det er vanskelig å leve på en løgn når du ønsker at den skal være sann. Kim blir nødt til å ta et valg: fortsette å bo sammen med Marit og ungene, eller reise tilbake til Oslo.

Kulturstrøm

 • Vil du kåre P2-lytternes romanpris?

  Hvert år setter NRK sammen en lytterjury med vanlige lesere, for å kåre årets beste, norske roman.

  – Nå trenger vi ivrige lesere, som også liker å snakke om bøker, sier prosjektleder Anne Bøhler.

  Lytterjuryen diskuterer seg fram til vinneren for åpen mikrofon, og i fjor vant Olaug Nilssen med romanen «Yt etter evne, få etter behov». Hun kunne fortelle at hun har fulgt med på kåringen og jurydiskusjonene også før hun selv ble forfatter.

  Fristen for å melde seg til juryarbeidet er 1. november, og 1. desember offentliggjøres de seks romanene som fagjuryen nominerer.

 • NRK-serie vann pris i Seoul

  NRK-dramaserien «Atlantic Crossing» vann juryprisen under Seoul International Drama Awards.

  Serien handlar om kronprinsesse Märthas flukt til USA under 2. verdskrig. Serien har fått kritikk frå historikarar for å ha teke seg for store kunstnariske fridomar.

  TV-serien er seld til 30 land, og er nominert til ein internasjonal Emmy i kategorien beste dramaserie.