NRK Meny
Normal

Himmelblå - episode 2

Marit og Kim har store planer for pensjonatet. Til tross for at regnet sildrer gjennom taket og komfyren ikke virker uten et velplassert spark, ser de flere muligheter enn begrensninger.

Iris og Kim finner mobildekning
Foto: NRK

Iris og Robin har begynt på skolen, og livet begynner i det hele tatt å gå seg til på Ylvingen.

Marit ber om økonomisk støtte hos kommunen. Ro, stillhet og Nord-Norges beste mat er det hun skal selge. Men til hvem? Det viser seg snart at turistene Brynjar har snakket om, ikke akkurat står i kø for å komme til Ylvingen. Marit føler seg lurt og den første begeistringen er i ferd med å forsvinne, til tross for at hun møter en fisker med glimt i øyet, som viser seg å være både sjarmerende og hjelpsom.

Kim har andre utfordringer. Utad later han og Marit som om de er gift, men det er vanskelig å leve på en løgn når du ønsker at den skal være sann. Kim blir nødt til å ta et valg: fortsette å bo sammen med Marit og ungene, eller reise tilbake til Oslo.

Kulturstrøm

  • Anmeldelse: I kampens glede

    Rappere kunne sikkert blitt enda bedre rimsmeder dersom de ble eksponert for André Bjerke. Både for hans dikt og for hans tanker om hvordan man lager dem. Peter Normann Waages biografi er en utmerket inngang til materien, skriver NRKs anmelder, Knut Hoem.

  • Fant 550 år gammel massegrav

    Arkeologer i Peru har oppdaget en gigantisk massegrav etter det som trolig er tidenes største ofring av barn. Levninger etter over 140 barn ble funnet. Massegraven er trolig rundt 550 år gammel.