Himmelblå - episode 2

Marit og Kim har store planer for pensjonatet. Til tross for at regnet sildrer gjennom taket og komfyren ikke virker uten et velplassert spark, ser de flere muligheter enn begrensninger.

Iris og Kim finner mobildekning
Foto: NRK

Iris og Robin har begynt på skolen, og livet begynner i det hele tatt å gå seg til på Ylvingen.

Marit ber om økonomisk støtte hos kommunen. Ro, stillhet og Nord-Norges beste mat er det hun skal selge. Men til hvem? Det viser seg snart at turistene Brynjar har snakket om, ikke akkurat står i kø for å komme til Ylvingen. Marit føler seg lurt og den første begeistringen er i ferd med å forsvinne, til tross for at hun møter en fisker med glimt i øyet, som viser seg å være både sjarmerende og hjelpsom.

Kim har andre utfordringer. Utad later han og Marit som om de er gift, men det er vanskelig å leve på en løgn når du ønsker at den skal være sann. Kim blir nødt til å ta et valg: fortsette å bo sammen med Marit og ungene, eller reise tilbake til Oslo.

Kulturstrøm

  • «Den fineste Chevy'n» mest spilt

    Spotifys årsoppsummering kom ut i går og «Den fineste Chevy'n» av Halva Priset med Maria Mena toppet listen over de mest spilte låtene på norsk Spotify. Sangen slår blant annet Olivia Rodrigos «Drivers License» som er nummer to på den norsk listen, men den mest spilte låten globalt. «Stay» med The Kid LAROI og Justin Bieber, som er produsert av blant annet norske Cashmere Cat, kommer på tredjeplass.

    Av mest strømmede artister topper Justin Bieber listene her til lands, etterfulgt av Tix og The Weeknd.

  • Klassekampen får mest pressestøtte

    Klassekampen får drøyt 43,2 millioner kroner i produksjonstilskudd av Medietilsynet i år. Totalt får 148 aviser 370 millioner kroner i pressestøtte av tilsynet. Av avisene som mottar støtte i år, er fem av dem nye mottakere. (NTB)