Hopp til innhold

Hillary Clinton med ny bok

Siste bok tjente hun nesten 50 millioner kroner på. Nå kommer Hillary Clinton med ny biografi.

Hillary Clinton

Hillary Clinton skriver på en ny politisk biografi.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

– Hillary Rodham Clinton jobber på en politisk biografi om sine år som utenriksminister, forteller det amerikanske forlaget Simon & Schuster i en pressemelding til Ap. Boken har ennå ingen tittel, men skal gis ut i juni 2014.

Hvilken økonomisk avtale Clinton har med forlaget kommer ikke frem i pressemeldingen. Det sies at hun tjente nesten 50 millioner kroner på den forrige biografien hun skrev, «Living History». Den ble utgitt på samme forlag i 2003.

Presidentkandidat 2016?

Pengene kommer antakeligvis godt med i en eventuell ny valgkamp. Hillary Clinton gikk, som planlagt, tidligere i år av som utenriksminister. Nå spekuleres det i om hun vil stille som presidentkandidat i 2016.

– Hillary Clintons ekstraordinære stilling har gitt henne et unikt perspektiv på nyere historie og de utfordringene vi står ovenfor, sa administrerende direktør og forlegger i Simon & Schuster Publishing Group i en pressemelding.

– Dette er den ultimate bok for de som er interessert i verdenssituasjonen og Amerikas plass i verden i dag, sier bokas redaktør, ifølge Huffington Post.

Spekulasjoner rundt bokas innhold

Amerikanske medier er allerede begynt spekulasjonen om hva Clinton vil skrive om. I pressemeldingen fra forlaget nevnes at den libyske leder Moammar Gadhafis fall, men det står ingen ting om Benghazi-angrepet. Forlaget responderte heller ikke umiddelbart på spørsmål om kommentarer rundt angrepet, ifølge Huffington Post.

Pressemeldingen nevner heller ingen ting om valgkampen i 2008, en intens og til tider bitter kampanje som førte til utstrakte rykter om et fiendskap mellom Clinton og Obama.

Derimot nevnes drapet på Osama bin Laden og endringene i Irak og Afghanistan og Den arabiske våren.


Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober