NRK Meny
Normal

Hilde Wøhni Joakimsen

Hun jobbet i nærradio allerede som 12-åring, vært innom flere store aviser og har innført ny norsk uttale på et ord. Hilde Wøhni Joakimsen er gjest i Stjerneklart.

Hilde Wøhni Joakimsen
Foto: Arnfinn Johnsen

Hele Norges Lotto-Hilde ble født i 1973 i Finnmarks nest største fiskevær, Honningsvåg. Hun begynte allerede som 12-åring i nærradioen Radio Nordkapp. Der sendte hun ungdomsprogrammer, nyheter, reportasjer i 10 år, og det var der hun først fikk erfaring med å formidle spill i et massemdium. For Radio Nordkapp hadde selvsagt, som alle andre nærradioer, radiobingo. Av en eller annen grunn ble hun kalt ”Kjæftausa fra Seppoladalen”, - boligområdet der hun vokste opp.

Hilde Wøhni Joakimsen
Foto: Arnfinn Johnsen

Men journalistkarrieren ble også utvidet til jobb både for lokalavisen Finnmarksposten og konkurrenten Finnmark Dagblad. Som fast ansatt i lokalavisen bestemte hun seg, 22 år gammel, for å ta utdannelse i journalistikk, og dro til Oslo der hun begynte på Merkantilt Institutt.

Mens hun gikk der, fikk hun tilbud om vikarjobb i nyhetsavdelingen i VG, og etter et kort opphold i Nyhetskanalen, kom Dagbladet med tilbud om jobb som deskredigerer. I februar 1999 ble hun ansatt som informasjonskonsulent og programleder i Norsk Tipping. Nå er hun hele Norges Lotto-Hilde, med eget foretak; Hilde Media, og togpendler mellom arbeidsplassen på Hamar og mann og to barn i Oslo. Hilde har innført en ny uttale på et ord i det norsk vokabular: "Præmie".

Stjerneklart med Hilde Wøhni Joakimsen, mandag 19.02.07 kl. 22.05 på NRK P1.