Hilde Wøhni Joakimsen

Hun jobbet i nærradio allerede som 12-åring, vært innom flere store aviser og har innført ny norsk uttale på et ord. Hilde Wøhni Joakimsen er gjest i Stjerneklart.

Hilde Wøhni Joakimsen
Foto: Arnfinn Johnsen

Hele Norges Lotto-Hilde ble født i 1973 i Finnmarks nest største fiskevær, Honningsvåg. Hun begynte allerede som 12-åring i nærradioen Radio Nordkapp. Der sendte hun ungdomsprogrammer, nyheter, reportasjer i 10 år, og det var der hun først fikk erfaring med å formidle spill i et massemdium. For Radio Nordkapp hadde selvsagt, som alle andre nærradioer, radiobingo. Av en eller annen grunn ble hun kalt ”Kjæftausa fra Seppoladalen”, - boligområdet der hun vokste opp.

Hilde Wøhni Joakimsen
Foto: Arnfinn Johnsen

Men journalistkarrieren ble også utvidet til jobb både for lokalavisen Finnmarksposten og konkurrenten Finnmark Dagblad. Som fast ansatt i lokalavisen bestemte hun seg, 22 år gammel, for å ta utdannelse i journalistikk, og dro til Oslo der hun begynte på Merkantilt Institutt.

Mens hun gikk der, fikk hun tilbud om vikarjobb i nyhetsavdelingen i VG, og etter et kort opphold i Nyhetskanalen, kom Dagbladet med tilbud om jobb som deskredigerer. I februar 1999 ble hun ansatt som informasjonskonsulent og programleder i Norsk Tipping. Nå er hun hele Norges Lotto-Hilde, med eget foretak; Hilde Media, og togpendler mellom arbeidsplassen på Hamar og mann og to barn i Oslo. Hilde har innført en ny uttale på et ord i det norsk vokabular: "Præmie".

Stjerneklart med Hilde Wøhni Joakimsen, mandag 19.02.07 kl. 22.05 på NRK P1.

Kulturstrøm

  • Zuckerberg lover gjennomgang

    Facebook vil gå gjennom reglene for truende innhold. Det lovte toppsjef Mark Zuckerberg da han møtte ansatte denne uka. Ifølge nettstedet Vox fikk han kritikk fordi Facebook ikke reagerer på USAs president Donald Trump, slik Twitter og Snapchat gjør.

  • Måtte få vite fortsettelsen

    Nina Lykke lærte seg å lese som seksåring, fordi hun ville vite hvordan det går i historiene når foreldrene leste høyt, men ikke orket å fullføre hele boken. Det var da hun bestemte seg for å bli forfatter, forteller hun til Kulturstripa.

    Nina Lykke