Hijab-satire vant i Grimstad

Den gjeve publikumsprisen under Kortfilmfestivalen i Grimstad gikk til Kaveh Teharini og filmen hans, «The Manchador». – Jeg ville snu problemstillingen på hodet. I Iran er kvinner nødt til å dekke seg til for å skjerme menn. Filmen forsøker å plassere ansvaret der hvor det egentlig hører hjemme, har filmskaperen uttalt om ideen til kortfilmen til D2. Det er første år at Kortfilmfestivalen inkluderer en publikumspris. Prisen stemmes fram av festivalpublikum, melder arrangørene (NTB).

Kulturstrøm

  • Skuespiller David Hedison er død

    Skuespilleren David Hedison, som blant annet spilte i ABC-serien «Voyage to the Bottom of the Sea» og portretterte CIA-agenten Felix Leiter i to James Bond-filmer, døde torsdag 18. juli. Han ble 92 år gammel. Han er også kjent for å ha spilt i sci-fi-klassikeren «The Fly» fra 1958 (NTB).

    David Hedison
    Foto: Alexandra Hedison / AP/Scanpix
  • Norsk kart til topps

    Et kart laget av Polarinstituttet har gått til topps i den internasjonale kartutstillingen i Tokyo. Kartet beskriver Fimbulheimen i Dronning Maud Land. Utstillingen ble holdt fra 15. til 20. juli og regnes som «verdensmesterskapet» i kart.