NRK Meny
Normal

Doper hester for Stones

Rolling Stones i bråk med dyrevernere i Beograd. 

Rolling Stones
Foto: Ed Reinke / AP

Les også: Stones til Norge

Bakgrunn: Biografi: Rolling Stones

Alt om The Rolling Stones!

Når Rolling Stones holder konsert i Beograd i juli, er det bare noen meter unna staller fulle av galopphester. Nå protesterer dyrevenner mot planer om å dope hestene ned under konserten.

- Vi gir dem beroligende midler

Mer enn 100.000 tilskuere forventes å strømme til Hippodromen i Beograd, som er det stedet i Serbia som kan ta imot en så stor menneskemengde. Men der bor også galopphestene.

- Om hestene blir nervøse eller får panikk under konserten får vi gi dem beroligende midler, sier Jovanka Prelic i arrangørkomiteen ifølge Aftonbladet.

- Forårsaker stress

Men dyrevernorganisasjonen Orca protesterer, og sier konserten kommer til å være svært skadelig for hestene:

- Forskning viser at leven og vibrasjoner er de faktorer som forårsaker mest stress hos dyr. Transporter er også stressende, og dessuten finnes det ingen steder å flytte hestene til, sier Orca-sjef Elvir Burazerovic.

Om han ikke lykkes med å overtale arrangørene til å flytte konserten, akter Burazerovic å henvende seg direkte til Rolling Stones:

Tredje gang

- Et så berømt band ønsker nok ikke å få sitt omdømme ødelagt, sier han håpefullt.

Dette er ifølge avisen tredje gangen man prøver å få Rolling Stones til å spille i Serbia. En konsert i 2003 ble avlyst etter mordet på statsminister Zoran Djindic, og da man prøvde på nytt i 2006 ble den avlyst i kjølvannet av Keith Richards palmeulykke.

(NRK/NTB)