Her presses Kjos av kjendisøkonomen

Bjørn Kjos gjestet Fredrik Skavlan hvor den verdenskjente økonomen Thomas Piketty gjentatte ganger spurte Norwegian-sjefen om formuen hans.

Fra «Skavlan» 13.03.15. Tekst

Under gårsdagens Skavlan-innspilling satt Bjørn Kjos i en av stolene, kun dager etter flygerstreiken i Norwegian ble avsluttet.

Økonomen Thomas Piketty er også en av gjestene. Franskmannen er mest kjent for boken «Kapitalen i det 21. århundre», hvor han blant annet argumenterer for kapitalismen kun kan reddes ved at samfunnets aller rikeste betaler høyere skatt.

Etter at Piketty hadde snakket om sin forskning, spurte Kjos om franskmannen mente det var rett at han betalte ti ganger mer skatt enn han har i inntekt.

– Hvor mye skatt betaler du i forhold til formuen din? Fortell oss hvor stor formuen din er og hvor mye du betaler i skatt, spør Piketty.

Kjos gjentar at han betaler ti ganger mer i skatt enn han i inntekt, men det møtes med flere spørsmål fra økonomen.

–For å si det på en annen måte; så bryr jeg meg ikke om hvor mye jeg har. Det eneste jeg bryr meg om er at folk skal bli betalt for jobben de gjør, avslutter Kjos.

Se utvekslingen i klippet over.

Mener streiken var meningsløs

Bjørn Kjos snakket også om den elleve dager lange streiken, som han mener kunne vært unngått.

Under streiken sa Kjos og andre representanter for Norwegian at streiken var meningsløs, noe han gjentok på spørsmål fra Fredrik Skavlan.

Bjørn Kjos på Skavlan 13.02.15

Kulturstrøm

 • Kaféverten fra «Friends» er død

  Den amerikanske skuespilleren James Michael Tyler er død. Han er mest kjent for sin rolle som baristaen Gunther i TV-serien «Friends». Ifølge nettstedet TMZ døde han etter å ha blitt diagnostisert med prostatakreft. Han ble 59 år.

  James Michael Tyler
  Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP
 • Vil ikkje bruke ekte våpen

  Produsenten for dramaserien «The Rookie», som går på TV 2, seier at dei ikkje vil bruke ekte våpen på sett, skriv AP. Det vart bestemt etter at filmfotografen Halyna Hutchins vart skoten og døde på innspelinga av filmen «Rust».

  – Kvar ein risiko, er ein for stor risko, sa produsent Alexi Hawley. I staden vil serien bruke falske våpen og legge på skoteffektar i etter-produksjonen.