Hopp til innhold

Her gjenskaper Mikael Persbrandt sjalusifeiden med Skavlan

Under fredagens «Skavlan» leser den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt høyt fra den første samtalen han ruset og i dyp sjalusi hadde med Fredrik Skavlan gjennom eksens brevluke.

Fredrik Skavlan og Mikal Persbrandt

GJENNOM BREVLUKA: Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt leser opp samtalen mellom de to rivalene som utspant seg på hver sin side av døra, og mimer samtidig hvordan det hele foregikk.

– Det var to par øyne som møttes gjennom ei brevluke på Södermalm, oppsummerer Persbrandt under sesongens åpningsprogram på TV 2 fredag kveld.

Dramaet i virkeligheten utspilte seg da den svenske skuespilleren ville konfrontere sin ekskjæreste, den norske skuespilleren Maria Bonnevie, som nettopp hadde blitt sammen med tv-show-verten Fredrik Skavlan i 2006.

I første program av den nye sesongen av Skavlan fredag kveld ber tv-show-verten sin tidligere rival om å lese opp dialogen de to hadde, sittende på hver sin side av ei brevluke i Maria Bonnevies leilighet i Stockholm.

Persbrandt tar oppgava på strak arm og mimer samtidig hvordan feiden utspilte seg (se video over).

– Det var ei lita brevluke, som jeg kunne åpne slik. Man står i en ufordelaktig posisjon allerede fra begynnelsen, sier en selvironisk Persbrandt til stor latter fra publikum.

Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie

Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie under Gullruten i 2010.

Foto: Gunhild Agdesteen / NRK

Skavlan taus fram til nå

Den svenske skuespilleren har allerede fortalt om både rusproblemer og om hvor hardt han tok nyheten om at eksen hadde fått seg ny kjæreste i sin selvbiografi «Sånn jeg husker det», som kom ut i fjor.

Persbrandt gjestet også Skavlan i 2016, men da var ikke kjærlighetsfeiden et tema.

Fredrik Skavlan har selv vært taus om dramaet, fram til han for få dager siden lot seg intervjue i Sveriges Radio.

Der innrømte den norske talkshowverten at han syntes det hele var litt ubehagelig og «helt bisart»:

– Jeg tror både han og jeg ser humoren i den situasjonen, selv om det ikke føltes like morsomt hele tida der og da.

Fredrik Skavland og Mikael Persbrandt

Både Fredrik Skavlan og Mikael Persbrandt flirer i dag av kjærlighetsdramaet som utspant seg utenfor Maria Bonnevies brevluke.

Foto: TV2

Turte ikke åpne døra

Skavlan bekreftet også overfor Sveriges Radio at han ikke turte å åpne døra for å møte Persbrandt ansikt til ansikt da han ble utfordret på det.

De to skal ifølge Skavlan ha snakket ut om det som skjedde i ettertid og ha lagt det bak seg.

Persbrandt og Bonnevie var samboere og forlovet fra 1998, men endte i et brudd i 2005 etter at det ble kjent at Persbrandt ventet barn med journalisten Sanna Lundell etter å ha vært utro.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober