Her er vinneren

Folket har talt: "Mengele Zoo" av Gert Nygårdshaug er tidenes beste norske bok.

Gert Nygårdshaug

Gert Nygårdshaug har vunnet folkets hjerter med sin roman 'Mengele Zoo'.

Foto: Scanpix / Scanpix

"Mengele Zoo" fikk 25 prosent av stemmene, og vant avstemninga foran Knut Hamsuns "Markens Grøde", som ble nummer to med 23,44 prosent av stemmene. "Mengele Zoo" kom ut i 1989, og var den nå 61-årige Nygårdshaug fjerde roman.

HØR: Intervju med vinneren

"Mengele Zoo" handler om sommerfuglsamleren Mino fra regnskogen i Latin-Amerika, som opplever at landsbyen hans blir ødelagt av en katastrofe, og vokser opp til å bli en av verdens mest ettersøkte terrorister.

Nitimen har samarbeida med Dagbladet og Litteraturfestivalen på Lillehammer om kåringa. 2491 lesere har stemt i kåringa av tidenes beste norske bok.

Kulturstrøm

  • Avis må trykke Meghan-notis

    Den britiske avisa Mail on Sunday må trykke en notis på forsiden om at Meghan Markle vant sitt søksmål mot avis-konsernet. Avisa er dømt for å ha krenket privatlivet og opphavsretten til hertuginnen da de trykket et brev til hennes far.

  • Mener utbytte er «umusikalsk»

    Kunstnerorganisasjonen Creo etterlyser utbyttebegrensninger for arrangører som mottar koronastøtte. Fem arrangører delte ut til sammen 21 millioner kroner i utbytte i fjor til sine eiere, samtidig som de mottok nesten 50 millioner kroner i støtte fra Staten. Det skriver Klassekampen.