Her er ukas The Hit-låter

Fredag skal Atle Pettersen og D'sound velge sin favoritt til å bli landets nye låtskriverstjerne. Hør ukas The Hit-låter allerede nå!

The Hit-deltakerne uke 36

KONKURRERER OM ATLE OG D'SOUNDS GUNST: Andreas Gjone (med klokken fra øverst til venstre), Kristin Spitznogle, Robert D. Hermann og Hugh Neal, Inge Boska Akerø, Tor Øyvind Quille, Åsmund Jensen og Tommy Henriksen, Sara Jørundland Berg. Se videoer av framføringene i saken under og stem på din favoritt.

Foto: NRK

Fredag kveld starter endelig NRKs nye musikkreality The Hit, og de seks første låtskriverne skal i ilden.

Atle Pettersen og D'sound

I ILDEN FREDAG: Atle Pettersen (øverst) og D'sounds Simone Larsen og Kim Ofstad.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Hør alle låtene fra ukas The Hit og stem på hvilken du synes passer best til ukas artister under!

Atle Pettersen og D'sound er de første artistene som velger seg sin favoritt.

– Stakkars låtskrivere. Hjertet mitt blødde! De var så tøffe. Jeg hadde aldri turt å gjøre det der! sier D'sound-vokalist Simone Larsen om å gå rundt fra rom til rom og høre på låtene.

– Siden D'sound også gikk rundt i rommene og hørte, ble jeg veldig stressa i frykt for ikke å rekke alt. Jeg hadde en plan om å rekke alle, men det endte med at jeg bare sto og vurderte, legger Atle Pettersen til.

Dette skjer fredag

I The Hit er målet å finne landets nye låtskriverstjerne – gjennom å finne låten med størst hitpotensial blant over 3000 innsendte bidrag.

Stjerneprodusent Stephen Lillywhite har plukket ut seks låter til hvert program som to artister skal velge sine favoritter blant, etter å ha hørt låtskriverne selv framføre dem.

Vi får se artistene bevege seg fra rom til rom og velge sine to favorittlåter blant de seks under.

 • Hver artist framfører så sin favoritt av de to de valgte direkte i studio.
 • Publikum får fire minutter til å stemme over om det er Atles eller D'sounds valg som bør gå videre.
 • Vinnerlåta blir med i den store finalen i oktober, hvor Norges nye låtskriverstjerne skal kåres.

– Det er helt tydelig at folk i Norge i de tusen hjem sitter inne med masse musikk. Det synes jeg er utrolig deilig. Alle trenger ikke bli store popstjerner selv, og det har en verdi å sitte og skrive musikk for seg selv. Det er billig og bra terapi, sier Simone Larsen.

Blir artistenes nye singel

Alle artistene som er med i The Hit gir ut sitt sangvalg som sin nye singel. Låtene vil være tilgjengelige via strømming og digitalt salg i løpet av kort tid etter sending.

– Vi tre gikk for det programtittelen antyder: en hit. Og vi er så fornøyde at vi tar med låta på nyutgivelsen av albumet «Signs» som vi slipper senere i høst, sier Simone Larsen.

– Jeg fikk ikke hørt alle seks låtene da vi gikk rundt, for en av dem hadde D'sound allerede valgt. Men jeg er veldig fornøyd med låta jeg valgte, og det blir kult å avsløre valget og presentere den live for det norske folk fredag, sier Atle Pettersen.

Her er fredagens seks låter:

Sara Jørundland Berg

Sara Jørundland Berg synger «It's Love». Fra The Hit program en.

Kommer fra: Kristiansand.
Låttittel: «It's Love».
Fakta: Hun går på musikklinjen ved Vågsbygd videregående skole. I 2010 deltok hun i MGPjr finalen med sangen «Utfordring». Siden har hun utgitt en EP med fire selvskrevne sanger.

Inge Boska Akerø

Inge Boska Akerø synger låta "Anybody Out There". Fra The Hit program en.

Kommer fra: Vartdal.
Låttittel: «Anybody out there».
Fakta: Han bor i Ålesund og jobber som formann, snekker og musiker.

Robert D. Hermann og Hugh Neal.

Robert og Hugh synger "Lights My Life". Fra The Hit program en.

Kommer fra: Robert kommer fra Trondheim, Hugh er engelsk.
Låttittel: «Lights my life».
Fakta: De traff hverandre under studier i London for 10 år siden. Låten deres i The Hit ble skrevet der. Robert jobber som selger, musikklærer, musiker, låtskriver og produsent. Hugh bor i England.

Andreas Gjone

Andreas Gjone synger "Never Ending Light". Fra The Hit program en.

Kommer fra: Oslo.
Låttittel: «Never Ending Light».
Fakta: Andreas jobber som kommunikasjonsrådgiver i Plan Norge. Har vært med i flere musikaloppsetninger, blant annet «Oliver» på Thalia Teater. Men nå er det låtskriving han har mest lyst til å drive med.

Kristin Spitznogle

Kristin Spitznogle synger "3am (The Judas Part)". Fra The Hit program en.

Kommer fra: Skjervøy/Drammen.
Låttittel: «3am (The Judas part)».
Fakta: Jobber som psykolog og forfatter. Hun har klassisk sangutdanning fra USA og har jobbet i flere år som frilansmusiker før hun ble psykolog og forfatter.

Tor Øyvind Quille, Åsmund Jensen og Tommy Henriksen.

Tor Øyvind Quille, Åsmund Jensen og Tommy Henriksen synger «Building a life». Fra The Hit program en.

Låttittel: «Building a life».
Kommer fra: Tor Øyvind kommer fra Fetsund, Tommy fra Rakkestad og Åsmund fra Halden.
Fakta: De tre har skrevet låter til egne prosjekter samt andre artister de siste ti årene. Tor jobber som montasjeleder. Tommy jobber som assistent ved Rakkestad ungdomsskole. Åsmund jobber som lærer på en barneskole.

(Avstemningen under er en uhøytidelig variant som ikke vil ha innvirkning på stemmeresultatet under direktesendingen fredag.)

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter