NRK Meny
Normal

Disse spiller i nye «Twin Peaks»

Michael Cera, Tim Roth og Jennifer Jason Leigh er blant nykommerne på rollelista når «Twin Peaks» neste år vender tilbake etter 25 års fravær fra TV-skjermen.

Ray Wise, Grace Zabriskie, David Lynch, Sheryl Lee og Russ Tamblyn

GJENFORENING: Serieskaper David Lynch (i midten) flankert av (f.v.) Ray Wise (Leland Palmer), Grace Zabriskie (Sarah Palmer), Sheryl Lee (Laura Palmer) og Russ Tamblyn (Dr. Jacoby) fra den opprinnelige TV-serien i forbindelse med en Blu-ray-utgivelse i 2014. Alle de fire er med på laget når Twin Peaks vender tilbake til skjermen i 2017.

Foto: Casey Rodgers / Ap

Mandag kunngjorde den amerikanske kabelkanalen Showtime at de har gjort ferdig opptakene til første sesong av den nye «Twin Peaks»-serien, som etter planen vil komme på skjermen neste år.

Samtidig letter serieskaperne David Lynch og Mark Frost på sløret, og offentliggjør nå hele rollelista til serien på Showtimes Tumblr-blogg.

Flere kjente fjes

Jennifer Jason Leigh

NYTT FJES: Jennifer Jason Leigh, sist sett i Quentin Tarantinos «The Hateful Eight».

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters
Michael Cera

NYTT FJES: Michael Cera, kjent fra filmer som «Juno» og «Superbad» og komiserien «Arrested Development».

Foto: Jesse Grant / Afp
Laura Dern

LYNCH-VETERAN: Laura Dern spilte i David Lynchs tidlige filmer «Blue Velvet» og «Wild at Heart», samt «Inland Empire» fra 2006.

Foto: VALERIE MACON / Afp
Tim Roth

TARANTINO-VETERAN: Tim Roth har spilt i flere av Quentin Tarantinos filmer, sist i «The Hateful Eight». Dette blir hans første prosjekt i regi av David Lynch.

Foto: LUKE MACGREGOR / Reuters

Serien plukker opp tråden 25 år etter at vi sist besøkte den amerikanske småbyen Twin Peaks i delstaten Washington.

En lang rekke av seriens opprinnelige stjerner har takket ja til å vende tilbake, blant dem Kyle MacLachlan som FBI-agent Dale Cooper og Sheryl Lee, som spilte den drepte ungjenta Laura Palmer.

Catherine Coulson, som spilte byoriginalen The Log Lady, døde i fjor høst, men skal ifølge Deadline ha rukket å spille inn enkelte scener, og står også oppført på rollelista for den kommende sesongen.

Veteranen Harry Dean Stanton, som riktignok ikke spilte i TV-serien, men i den frittstående filmen «Twin Peaks: Fire Walk With Me», vender også tilbake.

Mange nye navn

Men det er også en hel rekke nye navn på lista:

 • Jennifer Jason Leigh, som sist var å se i Quentin Tarantinos «The Hateful Eight», en rolle hun ble Oscar-nominert for.
 • Tim Roth, kjent fra en rekke filmer, blant dem Quentin Tarantinos «The Hateful Eight», «Pulp Fiction» og «Reservoir Dogs».
 • Jim Belushi, blant annet kjent fra komiserien «According to Jim» og nylig sett i HBO-serien «Show Me A Hero».
 • Michael Cera, kjent fra TV-serien «Arrested Development» og filmer som «Juno» og «Superbad».
 • Laura Dern, som spilte i David Lynchs tidlige filmer «Blue Velvet» og «Wild at Heart», og som neste år blir å se i «Star Wars: Episode VIII».

Den opprinnelige serien og filmen hadde musikere som Julee Cruise, Chris Isaac og David Bowie i mer eller mindre sentrale roller.

Den nye serien ser ut til å følge opp tradisjonen, med Nine Inch Nails-bakmann Trent Reznor og Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder blant nykommerne på rollelista.

Hvilke rollefigurer de forskjellige nykommerne skal fylle, er så langt ikke kjent. Nye «Twin Peaks» vil bli å se på amerikanske Showtime i 2017, men det er så langt uvisst hvor og når norske seere vil få kunne få et gjensyn med småbyen Twin Peaks.

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter