Disse spiller i nye «Twin Peaks»

Michael Cera, Tim Roth og Jennifer Jason Leigh er blant nykommerne på rollelista når «Twin Peaks» neste år vender tilbake etter 25 års fravær fra TV-skjermen.

Ray Wise, Grace Zabriskie, David Lynch, Sheryl Lee og Russ Tamblyn

GJENFORENING: Serieskaper David Lynch (i midten) flankert av (f.v.) Ray Wise (Leland Palmer), Grace Zabriskie (Sarah Palmer), Sheryl Lee (Laura Palmer) og Russ Tamblyn (Dr. Jacoby) fra den opprinnelige TV-serien i forbindelse med en Blu-ray-utgivelse i 2014. Alle de fire er med på laget når Twin Peaks vender tilbake til skjermen i 2017.

Foto: Casey Rodgers / Ap

Mandag kunngjorde den amerikanske kabelkanalen Showtime at de har gjort ferdig opptakene til første sesong av den nye «Twin Peaks»-serien, som etter planen vil komme på skjermen neste år.

Samtidig letter serieskaperne David Lynch og Mark Frost på sløret, og offentliggjør nå hele rollelista til serien på Showtimes Tumblr-blogg.

Flere kjente fjes

Jennifer Jason Leigh

NYTT FJES: Jennifer Jason Leigh, sist sett i Quentin Tarantinos «The Hateful Eight».

Foto: DANNY MOLOSHOK / Reuters
Michael Cera

NYTT FJES: Michael Cera, kjent fra filmer som «Juno» og «Superbad» og komiserien «Arrested Development».

Foto: Jesse Grant / Afp
Laura Dern

LYNCH-VETERAN: Laura Dern spilte i David Lynchs tidlige filmer «Blue Velvet» og «Wild at Heart», samt «Inland Empire» fra 2006.

Foto: VALERIE MACON / Afp
Tim Roth

TARANTINO-VETERAN: Tim Roth har spilt i flere av Quentin Tarantinos filmer, sist i «The Hateful Eight». Dette blir hans første prosjekt i regi av David Lynch.

Foto: LUKE MACGREGOR / Reuters

Serien plukker opp tråden 25 år etter at vi sist besøkte den amerikanske småbyen Twin Peaks i delstaten Washington.

En lang rekke av seriens opprinnelige stjerner har takket ja til å vende tilbake, blant dem Kyle MacLachlan som FBI-agent Dale Cooper og Sheryl Lee, som spilte den drepte ungjenta Laura Palmer.

Catherine Coulson, som spilte byoriginalen The Log Lady, døde i fjor høst, men skal ifølge Deadline ha rukket å spille inn enkelte scener, og står også oppført på rollelista for den kommende sesongen.

Veteranen Harry Dean Stanton, som riktignok ikke spilte i TV-serien, men i den frittstående filmen «Twin Peaks: Fire Walk With Me», vender også tilbake.

Mange nye navn

Men det er også en hel rekke nye navn på lista:

 • Jennifer Jason Leigh, som sist var å se i Quentin Tarantinos «The Hateful Eight», en rolle hun ble Oscar-nominert for.
 • Tim Roth, kjent fra en rekke filmer, blant dem Quentin Tarantinos «The Hateful Eight», «Pulp Fiction» og «Reservoir Dogs».
 • Jim Belushi, blant annet kjent fra komiserien «According to Jim» og nylig sett i HBO-serien «Show Me A Hero».
 • Michael Cera, kjent fra TV-serien «Arrested Development» og filmer som «Juno» og «Superbad».
 • Laura Dern, som spilte i David Lynchs tidlige filmer «Blue Velvet» og «Wild at Heart», og som neste år blir å se i «Star Wars: Episode VIII».

Den opprinnelige serien og filmen hadde musikere som Julee Cruise, Chris Isaac og David Bowie i mer eller mindre sentrale roller.

Den nye serien ser ut til å følge opp tradisjonen, med Nine Inch Nails-bakmann Trent Reznor og Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder blant nykommerne på rollelista.

Hvilke rollefigurer de forskjellige nykommerne skal fylle, er så langt ikke kjent. Nye «Twin Peaks» vil bli å se på amerikanske Showtime i 2017, men det er så langt uvisst hvor og når norske seere vil få kunne få et gjensyn med småbyen Twin Peaks.

Kulturstrøm

 • Radioportrett splitter Danmark

  Radio24syv sendte sist uke et portrett av Ghita Nørby der den folkekjære skuespilleren skjeller ut journalisten helt fra starten av intervjuet. Dokumentaren har vakt oppsikt i Danmark. Journalistens instagrambilde av sine forberedelser til intervjuet fikk søndag danske mediesjefer til å spørre om konflikten var iscenesatt.

  Ghita Nørby
  Foto: Scanpix / Scanpix
 • Warner Bros.-sjef måtte gå

  Kevin Tsujihara har gått av som sjef og styreleder i det amerikanske medieselskapet Warner Brothers, melder Dagbladet. Gransking avslørte at Tsujihara hadde tilbudt seg å introdusere den britiske skuespilleren Charlotte Kirk for innflytelsesrike skikkelser i Hollywood i bytte mot sex.

 • Jack the Ripper DNA-identifisert

  Den britiske seriemorderen som herjet i London i 1888 er når blitt identifisert som Aaron Kosminski, en polsk frisør. Jack the Ripper er en av kulturens store gjennomgangsfigurer og har opptrådt i tallrike filmer, tv-serier, videospill, musikk og tegneserier.