Her er NRKs nye kanalverter

Tidligere i år lyste NRK ut to ledige vikariat som kanalvert i sommer.

Dyveke Wedel Kuløy

I STUDIO: Dyveke Wedel Kuløy er én av to nye kanalverter som skal lose seerne trygt gjennom TV-sendingene i sommer. Stillingene er i utgangspunktet sommervikariat, men vi får kanskje se litt til de nye vertene utover høsten òg.

Foto: Vincent Patrick Reilly / NRK

NRK mottok 170 søknader i forbindelse med stillingsutlysningen. NRKs programpresentasjon skriver i en mail at de er veldig glade for de to nye vertene som starter på skjermen i disse dager.

De to nye kanalvertene er Dyveke Wedel Kuløy og Johannes Slettedal. Dyveke er utdannet artist og har drevet med musikk i ti år. Johannes Slettedal studerer journalistikk i Volda og er fra Oslo.

– Jeg jobbet i NRK Østfold som reporter og kontrakten min gikk mot slutten, da jeg så stillingsutlysningen for sommervertene. Jeg tenkte vel egentlig at denne jobben får jeg aldri i verden, men det er for morsomt til ikke å søke, sier Dyveke.

Johannes gleder seg til å starte i jobben og sier NRK er en mediebedrift som betyr mye for han.

– Jeg føler meg heldig som ble plukket ut til å representere NRK på denne måten, og skal gjøre mitt beste for å fylle rollen med den verdighet den fortjener.

De nye kanalvertene

FØRSTE ARBEIDSDAG: Dyveke Wedel Kuløy og Johannes Slettedal poserer utenfor TV-resepsjonen på Marienlyst.

Foto: Vincent Patrick Reilly / NRK

Når de ikke er på skjermen

Redaksjonsleder i Programpresentasjon i NRK, Vincent Reilly, forteller at å være på skjermen kun er ti prosent av arbeidstiden for kanalvertene.

Når de ikke er på skjermen skriver de egne tekster, snakker med redaksjoner om programmenes innhold, henter frem teasere og legger speak på også. De to kan også ta andre oppdrag på skjermen i andre programmer i NRK.

Kanalvertmøte

MØTE: Sendeleder Kari Ann Hammervold, kanalvert Bjørn Johann Rief og Dyveke Wedel Kuløy diskuterer sendingene.

Foto: Vincent Patrick Reilly / NRK

Kulturstrøm

  • Bernies votter er blitt populære

    Vottene Bernie Sanders hadde på under innsettelsen av Joe Biden, stjal mye av oppmerksomheten under seremonien. Mange vil strikke vottene som var en gave til senatoren fra en lærer i Vermont.

  • Skal lage spenningsfilm om korona

    Fantefilm har fått 250.000 kroner i utviklingsstøtte til spenningsfilmen «C19» som tar utgangspunkt i koronapandemien. Pengene kommer fra Norsk filminstitutt, skriver Dagsavisen. Fantefilm har tidligere laget kinofilmene «Bølgen» og «Skjelvet».