Her er NRKs nye kanalverter

Tidligere i år lyste NRK ut to ledige vikariat som kanalvert i sommer.

Dyveke Wedel Kuløy

I STUDIO: Dyveke Wedel Kuløy er én av to nye kanalverter som skal lose seerne trygt gjennom TV-sendingene i sommer. Stillingene er i utgangspunktet sommervikariat, men vi får kanskje se litt til de nye vertene utover høsten òg.

Foto: Vincent Patrick Reilly / NRK

NRK mottok 170 søknader i forbindelse med stillingsutlysningen. NRKs programpresentasjon skriver i en mail at de er veldig glade for de to nye vertene som starter på skjermen i disse dager.

De to nye kanalvertene er Dyveke Wedel Kuløy og Johannes Slettedal. Dyveke er utdannet artist og har drevet med musikk i ti år. Johannes Slettedal studerer journalistikk i Volda og er fra Oslo.

– Jeg jobbet i NRK Østfold som reporter og kontrakten min gikk mot slutten, da jeg så stillingsutlysningen for sommervertene. Jeg tenkte vel egentlig at denne jobben får jeg aldri i verden, men det er for morsomt til ikke å søke, sier Dyveke.

Johannes gleder seg til å starte i jobben og sier NRK er en mediebedrift som betyr mye for han.

– Jeg føler meg heldig som ble plukket ut til å representere NRK på denne måten, og skal gjøre mitt beste for å fylle rollen med den verdighet den fortjener.

De nye kanalvertene

FØRSTE ARBEIDSDAG: Dyveke Wedel Kuløy og Johannes Slettedal poserer utenfor TV-resepsjonen på Marienlyst.

Foto: Vincent Patrick Reilly / NRK

Når de ikke er på skjermen

Redaksjonsleder i Programpresentasjon i NRK, Vincent Reilly, forteller at å være på skjermen kun er ti prosent av arbeidstiden for kanalvertene.

Når de ikke er på skjermen skriver de egne tekster, snakker med redaksjoner om programmenes innhold, henter frem teasere og legger speak på også. De to kan også ta andre oppdrag på skjermen i andre programmer i NRK.

Kanalvertmøte

MØTE: Sendeleder Kari Ann Hammervold, kanalvert Bjørn Johann Rief og Dyveke Wedel Kuløy diskuterer sendingene.

Foto: Vincent Patrick Reilly / NRK

Kulturstrøm

 • Kjersti Mo slutter i Egmont

  Etter ti år som redaktør for Egmont Publishing har Kjersti Mo bestemt seg for at hun vil videre skriver kampanje.com. Hun blir beskrevet som en nytenkende pioneer av Egmont Publishing-sjef Nina Vesterby, som legger til at Mo sin avgang blir et tap.

 • Slottsfjell avlyst

  Musikkfestivalen har lenge slitt med økonomien og styreleder Øystein Ronander sier til Dagbladet at de nå har bestemt seg for å fokusere på å komme sterkere tilbake i 2020. Festivalen har til nå blitt holdt i Tønsberg hver sommer siden 2003 og blir ansett som en av Norges viktigste musikkfestivaler.

  Stemningsbilde fra Slottsfjell 2013.
  Foto: Kim Erlandsen
 • Jerry Lee Lewis har fått slag

  Den 83 år gamle rock'n'roll-sangeren, som fortsatt opptrer, har måttet avlyse alle fremtidige konserter etter at han i forrige måned ble rammet av slag i følge NTB. Legene ved rehabiliteringssenteret hvor han nå er pasient, mener han har god sjanse for å bli frisk og at han vil kunne opptre igjen.
  Jerry Lee Lewis er kjent som en av 50-tallets største artister.