NRK Meny
Normal

Her er Michael Fassbender på plass i Oslo

Den Oscar-nominerte skuespilleren Michael Fassbender er kommet til Oslo for å gjøre film ut av Jo Nesbøs bok «Snømannen».

Laster Instagram-innhold

Jo Nesbø

FORNØYD: – Jeg synes Michael Fassbender er et veldig godt valg. Rett og slett fordi han er en forbasket god skuespiller, har Jo Nesbø tidligere uttalt til VG. Nå samles skuespillere, regissør og filmarbeidere for å starte på «Snømannen»-filmen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Torsdag hadde Michael Fassbender siste dag på settet til filmen «Assassin’s Creed», basert på spillserien med samme navn. Han fikk også vite at han var Oscar-nominert for rollen som Apple-grunnleggeren Steve Jobs.

Neste dag satte han seg på flyet og vendte nesen mot Norge. Her skal han være de kommende månedene for å spille rollen som politietterforskeren Harry Hole i filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen», hvor svenske Tomas Alfredson har regi.

Kler seg for kulda

Og lørdag dukket han opp på Karl Johan på jakt etter lue og votter for å holde på varmen i vinterkalde Oslo. Studenten Sacha Slengesol Balgobin (26) trodde først det var en vanlig kunde hun ekspederte på den eksklusive klesbutikken YME på Karl Johan.

– Jeg spurte om han trengte hjelp, men han svarte at han ikke snakket norsk. Det var en hektisk lørdag, så jeg så ikke så veldig nøye på ham, sier Balgobin, som selv studerer til å bli skuespiller.

Etter at de hadde snakket litt sammen, gikk det opp for henne at det var skuespilleren Michael Fassbender hun pratet med.

– Jeg trodde ikke jeg kunne bli så fascinert, men det ble jeg. Han er en ekstremt dyktig skuespiller og har spilt i så mange gode filmer. Jeg vegret meg litt for å spørre om vi kunne ta bilde, men han jobber jo med det jeg vil drive med. Og han er et kjempestort idol. Så da måtte jeg spørre om et bilde.

– Jeg spurte hva han gjorde her i Oslo, og da fortalte han om Snømannen-innspillingen. Han var veldig hyggelig og imøtekommende, sier Sacha Slengesol Balgobin til NRK.

Michael Fassbender har en stor internasjonal fanskare, og bildet har allerede dukket opp på italienske fansider og på en egen Fassbender-side på nettstedet tumblr.

Mandag 18. januar starter innspillingen av filmen, som også har svenske Rebecca Ferguson og fransk-britiske Charlotte Gainsbourg på rollelisten. «Snømannen» skal filmes både i Oslo, Bergen og på Rjukan, og det er ventet at innspillingen varer til i mars.

Kulturstrøm

  • K-pop topper listene i USA

    For første gang topper en K-pop-sang listene i USA. Bandet BTS nådde toppen av Billboard med låta «Love Yourself: Tear». K-pop er en forkortelse for «Korean popular music», popmusikk med sterk tilknytning til Sør-Korea. Sjangeren har blitt veldig populær også i andre land de siste årene. BTS opptrådte på Billboard Music Awards i forrige uke. Les mer om K-pop i denne artikkelen fra NRK Urix.

  • Ønsker folk skal huske bandet

    Ozzy Osbourne forteller at han håper at follk vil huske ham for tiden i bandet «Black Sabbath». – Jeg er så stolt av musikken vi gjorde. Men for å være ærlig så er det å bli husket i det hele tatt en stor bragd for meg, sier den norgesaktuelle artisten til The Guardian. Osbourne feirer sin imponerende karriere som en av rockens største ikon med en siste avskjedsturne. Onsdag 20. Juni headliner han «Tons Of Rock» i Halden.

    Ozzy Osbourne på Koengen i Bergen 29. mai 2012
    Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK