Her er Michael Fassbender på plass i Oslo

Den Oscar-nominerte skuespilleren Michael Fassbender er kommet til Oslo for å gjøre film ut av Jo Nesbøs bok «Snømannen».

Jo Nesbø

FORNØYD: – Jeg synes Michael Fassbender er et veldig godt valg. Rett og slett fordi han er en forbasket god skuespiller, har Jo Nesbø tidligere uttalt til VG. Nå samles skuespillere, regissør og filmarbeidere for å starte på «Snømannen»-filmen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Torsdag hadde Michael Fassbender siste dag på settet til filmen «Assassin’s Creed», basert på spillserien med samme navn. Han fikk også vite at han var Oscar-nominert for rollen som Apple-grunnleggeren Steve Jobs.

Neste dag satte han seg på flyet og vendte nesen mot Norge. Her skal han være de kommende månedene for å spille rollen som politietterforskeren Harry Hole i filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen», hvor svenske Tomas Alfredson har regi.

Kler seg for kulda

Og lørdag dukket han opp på Karl Johan på jakt etter lue og votter for å holde på varmen i vinterkalde Oslo. Studenten Sacha Slengesol Balgobin (26) trodde først det var en vanlig kunde hun ekspederte på den eksklusive klesbutikken YME på Karl Johan.

– Jeg spurte om han trengte hjelp, men han svarte at han ikke snakket norsk. Det var en hektisk lørdag, så jeg så ikke så veldig nøye på ham, sier Balgobin, som selv studerer til å bli skuespiller.

Etter at de hadde snakket litt sammen, gikk det opp for henne at det var skuespilleren Michael Fassbender hun pratet med.

– Jeg trodde ikke jeg kunne bli så fascinert, men det ble jeg. Han er en ekstremt dyktig skuespiller og har spilt i så mange gode filmer. Jeg vegret meg litt for å spørre om vi kunne ta bilde, men han jobber jo med det jeg vil drive med. Og han er et kjempestort idol. Så da måtte jeg spørre om et bilde.

– Jeg spurte hva han gjorde her i Oslo, og da fortalte han om Snømannen-innspillingen. Han var veldig hyggelig og imøtekommende, sier Sacha Slengesol Balgobin til NRK.

Michael Fassbender har en stor internasjonal fanskare, og bildet har allerede dukket opp på italienske fansider og på en egen Fassbender-side på nettstedet tumblr.

Mandag 18. januar starter innspillingen av filmen, som også har svenske Rebecca Ferguson og fransk-britiske Charlotte Gainsbourg på rollelisten. «Snømannen» skal filmes både i Oslo, Bergen og på Rjukan, og det er ventet at innspillingen varer til i mars.

Kulturstrøm

 • Mariss Jansons er syk

  Oslo Filharmoniens tidligere sjefdirigent og en av verdens mest ettertraktede dirigenter avlyser alle sommerens planlagte konserter av helseårsaker. Jansons skulle blant annet ledet flere konserter under årets Salzburg Festival og under BBC Proms. Jansons (76) har også tidligere hatt utfordringer med helsa. (slippeddisc)

  Mariss Jansons
  Foto: Sigi Tischler / AP
 • Nytt festivalsamarbeid

  Nordlysfestivalen i Tromsø og samtidskunstfestivalen Ilios i Harstad inngår samarbeid. – En av grunnene er at det har blitt for dyrt å få orkestre og artister nordover til kun en festival, sier leder av Iliosfestivalen, Anders Eriksson.

  Sisu
  Foto: Martin Mortensen / NRK
 • Stanset Forsvaret under festspill

  Ordfører i Harstad, Marianne Bremnes, måtte ringe Forsvaret for å få stoppet en øvelse i Harstad sentrum under Festspillene. Mandag annonserte Kystjegerne at de skulle ha en realistisk øvelse i byen for soldater som skulle trene til utenlandsoppdrag.

  Bell 412-helikopter
  Foto: Mats Hjelmeland / Forsvaret

Flere kulturnyheter