Hopp til innhold

Her er Michael Fassbender på plass i Oslo

Den Oscar-nominerte skuespilleren Michael Fassbender er kommet til Oslo for å gjøre film ut av Jo Nesbøs bok «Snømannen».

Jo Nesbø

FORNØYD: – Jeg synes Michael Fassbender er et veldig godt valg. Rett og slett fordi han er en forbasket god skuespiller, har Jo Nesbø tidligere uttalt til VG. Nå samles skuespillere, regissør og filmarbeidere for å starte på «Snømannen»-filmen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Torsdag hadde Michael Fassbender siste dag på settet til filmen «Assassin’s Creed», basert på spillserien med samme navn. Han fikk også vite at han var Oscar-nominert for rollen som Apple-grunnleggeren Steve Jobs.

Neste dag satte han seg på flyet og vendte nesen mot Norge. Her skal han være de kommende månedene for å spille rollen som politietterforskeren Harry Hole i filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen», hvor svenske Tomas Alfredson har regi.

Kler seg for kulda

Og lørdag dukket han opp på Karl Johan på jakt etter lue og votter for å holde på varmen i vinterkalde Oslo. Studenten Sacha Slengesol Balgobin (26) trodde først det var en vanlig kunde hun ekspederte på den eksklusive klesbutikken YME på Karl Johan.

– Jeg spurte om han trengte hjelp, men han svarte at han ikke snakket norsk. Det var en hektisk lørdag, så jeg så ikke så veldig nøye på ham, sier Balgobin, som selv studerer til å bli skuespiller.

Etter at de hadde snakket litt sammen, gikk det opp for henne at det var skuespilleren Michael Fassbender hun pratet med.

– Jeg trodde ikke jeg kunne bli så fascinert, men det ble jeg. Han er en ekstremt dyktig skuespiller og har spilt i så mange gode filmer. Jeg vegret meg litt for å spørre om vi kunne ta bilde, men han jobber jo med det jeg vil drive med. Og han er et kjempestort idol. Så da måtte jeg spørre om et bilde.

– Jeg spurte hva han gjorde her i Oslo, og da fortalte han om Snømannen-innspillingen. Han var veldig hyggelig og imøtekommende, sier Sacha Slengesol Balgobin til NRK.

Michael Fassbender har en stor internasjonal fanskare, og bildet har allerede dukket opp på italienske fansider og på en egen Fassbender-side på nettstedet tumblr.

Mandag 18. januar starter innspillingen av filmen, som også har svenske Rebecca Ferguson og fransk-britiske Charlotte Gainsbourg på rollelisten. «Snømannen» skal filmes både i Oslo, Bergen og på Rjukan, og det er ventet at innspillingen varer til i mars.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.