De trodde de skulle på audition, nå er de helt gira!

De trodde de skulle på en ny audition. Men slik var det ikke. Jubelen sto i taket da 19 unge forsto at de skulle til finalen i MGPjr 2018. #Metoo og nettmobbing har inspirert flere av dem.

Nora og Olea har nettopp fått vite at de er blant finalistene. – Vi er bare helt gira, sier de to

Nora og Olea har nettopp fått vite at de er blant finalistene. – Vi er bare helt gira, sier de to

– Er dette sant? Jeg er så glad, jeg! Jeg begynte å gråte litt.....

Olea og Nora er de første som får vite at de virkelig er finalister.

– Ingen kommer til å tro oss! Foreldrene våre hadde sagt at vi måtte forberede oss på at vi ikke kom videre. Vi trodde det bare var en ny audition, også ble vi så overrasket!

De er blant de 19 som går et spennende halvår i møte. De kommer fra Nesna i nord til Birkeland i sør. Både rappere, solister, band, en kvartett og to duetter står bak de ti bidragene som skal fremføres for 16 000 publikummere på Telenor Arena om litt over et halvt år.

Men det visste de ikke da de i dag ble lurt til å tro at de skulle på nok en audition.

MGPjr-finalister

Nora, Ada, Olea og Ammy tar en «personlighetstest». De vet ennå ikke at de er blant finalistene

Foto: Kristin Granbo / NRK

– Årets tema er å være god nok i kraft av seg føle glede over det. Nettopp dette går igjen i mange av de nesten 700 låtene som kom inn, sier NRKs prosjektleder Eva Rutgerson Bie.

Leirskole og øving

Det kan virke langt fram til scenen på Telenor Arena 3. november, men de 19 finalistene får et spennende halvår.

I midten av mai starter musikkproduksjonen, og i august skal hele gjengen bli kjent med hverandre på leirskole før den viktige øvingsperioden fram mot finalen starter.

Her er deltakerne:

Kombo av alle deltakerne i MGPjr 2018

«Å være god nok» er årets tema i MGPjr 2018. Dette er de 19 unge som kom gjennom nåløyet.

Foto: Ole Kaland / NRK

Ada:«Frekk»

Ada (13) går på teater, sang, fiolin og orkester. Fra hun var 6 år gammel sang hun i Lillestrøm kirkes barnekor og begynte med fiolin i kulturskolen.

4everU: «Forandring»

Eline, Savannah, Maria og Bettina utgjør gruppa 4everU og er fra Krokstadelva, Mjøndalen, Bærum og Nærsnes. De synger sammen i kor.

MGPjr 2018 Finalist

4everU Fra venstre: Eline, Savannah, Maria og Bettina med sangen «Forandring».

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Fredrik: «Je vil værræ en venn»

Fredrik er fra Gardvik i Nord-Odal kommune, og kommer fra en familie som er veldig interessert i musikk, og han har gått til sangpedagog siden han var 10 år.

Fyah Yardie: «Lære»

Leo er rapper og kommer fra Oslo. Fyah Yardie er artistnavnet hans, og han har vokst opp med reggae, jamaicansk dancehall og rap. Faren hans er fra Jamaica.

MGPjr 2018 Finalist

Fyah Yardie fra Oslo er rapper.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Unknown: «Bussen heim»

Unknown er Linn med gitar og Emma på vokal. Jentene er fra Nesna. Linn har vist interesse for musikk og dans siden hun var liten. Emma har skrevet teksten.

Indiana: «Følg hjertet»

Indiana er fra Oslo, men er av Maori-slekt. Maoriene er urbefolkningen på New Zealand. Indiana har sunget siden før hun kunne snakke.

«Twilight»: Fortapt i skumringen

Zidan fra Oslo går i en internasjonal 9. klasse hvor undervisningen foregår på engelsk. Han spiller saksofon i korps.

Nolea: «Bare du og jeg»

Duoen «Nolea» er fra Drammen. Olea og Nora har gått i samme klasse siden de gikk i første og har også vært venner siden da.

Ammy: «Trenger ikke»

«Ammy», eller Amelia er fra Vollen. Hun har alltid vært glad i musikk og har stadig opptrådt på skoleavslutninger. Hun var med i korps og spilte klarinett da hun var yngre.

Nameless 5: «God nok»

Bandet er fra Birkeland, og det oppsto på kulturskolen. Jonas spillertrommer, Børge er bassist, Mathias er vokalist og gitarist, Gabriel er gitarist og Anders spiller keyboard.

MGPjr 2018 Finalist

«Nameless 5» fra Birkeland. Fra venstre Børge, Anders, Mathias, Jonas og Gabriel.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter