Her er Fassbender på Oslo-trikken

I kveld spilles det inn scener til den kommende «Snømannen»-filmen i Bjørvika i Oslo.

Michael Fassbender i Oslo

Michael Fassbender og regissør Tomas Alfredson tar en matbit på trikken, hvor det er spilt inn scener torsdag.

Foto: Eirin Venås Sivertsen, NRK

Bildet er tatt under en spisepause inne på trikken, som var merket «18 Oslo Hospital» og plassert i Bjørvika i Oslo. Regissør Tomas Alfredson gir sine instrukser til den tysk-irske skuespilleren Michael Fassbender (38), som spiller rollen som Harry Hole.

De to spiste sammen med en gutt, som skal ha fått rollen som Oleg, Holes stesønn. Ifølge Dagbladet er dette skuespilleren Michael Yates.

Trikken sto plassert i Dronning Eufemias gate like ved Barcode-høyblokkene, og tidligere i ettermiddag og kveld ble det spilt inn scener ombord på trikken, som kjørte fram og tilbake.

Etter det NRK kjenner til skal det senere i kveld spilles inn en biljaktscene i området. Senere skal det spilles inn scener på Harry Holes stamsted, Schrøder på St. Hanshaugen i Oslo.

Måtte rykke ut

Innspillingen startet tidligere denne uka, og det er blant annet spilt inn scener i Frognerparken. Et område ble sperret av rundt Monolitten, og uvedkommende fikk ikke slippe inn mens scenene ble spilt inn.

Innspilling av «Snømannen»

En gammel trevilla på Skøyen lå badet i flomlysene fra produksjonen da scener ble spilt inn her mandag.

Foto: Petter Sommer / NRK

– Vi har hatt flott vær, og Frognerparken er nydeilg, en fabelaktig location. Vi er glade over å være her. Vi har blitt velsignet med snø, vår største utfordring nå er kulda, minus femten, sa presseansvarlig Sasha Gibson til NRK.

Tirsdag måtte politi og brannvesen rykke ut til Tørtberg Kanvas-barnehage i Madserud allé ved Vigelandsparken etter å ha mottatt bekymringsmeldinger. Årsaken var at flere lastebiler sto på tomgang kort unna barnehagen i forbindelse med filminnspilling av Jo Nesbøs «Snømannen» i parken.

Stor produksjon

Med et filmcrew på rundt 150 stykker og 1700 statister, kommer innbyggerne i både Oslo, Bergen og på Rjukan til å merke at Snømannen blir til film. Kanskje får man et lite innblikk i kulissene før premieredatoen, som foreløpig er satt til fredag 13. oktober 2017.

I tillegg til Fassbender, er Rebecca Ferguson og Charlotte Gainsbourg klare for roller i filmen.

Det er ikke et særlig lystbetont univers Fassbender skal inn i: Harry Hole er kjent som en ensom ulv med et eget moralsk kompass. Han sliter med alkoholisme, kan være destruktiv og nådeløs, men er alltid en glitrende politietterforsker.

I den syvende boken om Harry Hole, «Snømannen», finner etterforskeren et alarmerende fellestrekk i gamle forsvinningssaker – gifte kvinner har forsvunnet samme dag som årets første snø har falt. Og Hole blir selv en del av saken når han mottar et anonymt brev underskrevet «Snømannen».

Kulturstrøm