Deltar i Mesternes mester: – Et lite eventyr

Aksel Lund Svindal og Cecilie Leganger er blant dem som skal kjempe om å bli Mesternes mester i neste sesong. Se alle deltakerne her.

Mesternes Mester

KONKURRERER: Aksel Lund Svindal og Cecilie Leganger er to av deltakerne i neste sesong av Mesternes mester. Begge gleder seg stort, men konkurransen blir tøff.

Foto: Scanpix/NRK

Aksel Lund Svindal har vunnet mange nordmenns idrettshjerter når han har frest ned verdens tøffeste løyper i alpinbakken. Karrieren ble kronet med to OL-gull (Norges første og eneste gullvinner i utfor). Fem VM-gull har det også blitt på fartskometen.

Nå er han klar for en ny utfordring: Mesternes mester.

– Under korona-nedstengningen ble jeg sittende og streame Mesternes mester. Det var gøy å se hvor mye deltakerne har kost seg. Litt som om de var tilbake på treningssamling. Den biten savner jeg skikkelig fra toppidrettslivet, så nå gleder jeg meg stort til «treningssamling» med Mesternes mester, sier Svindal til NRK.

Aksel Lund Svindal (ill.bilde)

ALPINKONGE: Aksel Lund Svindal er kjent for sine mange medaljer og imponerende comeback. Nå gjør han konkurranse-comeback i Mesternes mester.

Johann Olav Koss: – Endelig har jeg muligheten

Men Svindal er langt fra den eneste vinnerskallen som skal kjempe om seier i beste sendetid.

Johann Olav Koss ble den aller største helten under OL på Lillehammer i 1994, med sine tre gull. Overraskelsen var stor da skøytekongen la opp like etterpå. Nå skal han altså måle krefter med ni andre mestere gjennom norsk idrettshistorie.

– Endelig har jeg muligheten til å være med på dette veldig fine programmet som jeg har sett på avstand over lang tid. Jeg har ingen ambisjoner om å vinne når jeg ser de unge, sterke utfordrerne, men får prøve å hevde meg med kløkt og flaks, sier Koss.

Hjalmar Andersen og Johann Olav Koss

GULLHELT: Johann Olav Koss vant tre OL-gull på hjemmebane i 1994. Her får han overrakt gullmedalje av en annen skøytekonge, Hjalmar "Hjallis" Andersen.

Foto: NRK

Cecilie Leganger: – Et lite eventyr

Cecilie Leganger har blitt kåret til tidenes beste norske håndballspiller (i 2015). Hun har store forventninger til det hun nå skal få være med på:

– Jeg håper det blir et lite eventyr, å bli kjent med nye folk, og idrettsutøvere med store meritter. Det blir en spennende utfordring.

Cecilie Leganger

MESTER: Cecilie Leganger har vunnet mange trofeer gjennom håndballkarrieren. Nå skal hun prøve å vinne Mesternes mester.

Foto: ROBERT ATANASOVSKI / AFP

Hun går inn i konkurransen med en innstilling om å yte sitt aller beste.

– Jeg er veldig spent på om jeg igjen kan gå inn i keeperboblen, det er lenge siden jeg har konkurrert. Men jeg tenker at alt er mulig.

Leganger får dessuten selskap av en annen tidligere håndballstjerne, nemlig Håvard Tvedten.

Arendal blir konkurransearena

Neste sesong av «Mesternes mester» spilles inn i Arendal og omegn i september og sendes på NRK på nyåret i 2021.

– Det å få spille inn en sesong i Norge er en drøm, og når man i tillegg har med noen av tidenes største norske idrettsprofiler blir dette en ære å få være med på, sier programleder Dag Erik Pedersen.

Her er alle deltakerne og idrettene de har hevdet seg i:

Aksel Lund Svindal (37), alpint

Cecilie Leganger (45), håndball

Johan Olav Koss (51), skøyter

Øystein «Pølsa» Pettersen (37), langrenn

Linda Medalen (54), fotball

Håvard Tvedten (42), håndball

Anne Margrethe Hausken (44), orientering

Magnus Midtbø (31), klatring

Synnøve Solemdal (30), skiskyting

Genette Våge (22), motocross

Kulturstrøm

  • Kaller Maduro en krigsforbryter

    Colombias president Ivan Duque kalte lørdag Venezuelas president Nicolás Maduro for krigsforbryter og sa at han må straffeforfølges. Duque viste til en FN-rapport fra tidligere i uka som anklager Maduros regime trolig brudd på menneskerettighetene.

  • Vant EDVARD-pris

    Therese Birkelund Ulvo er vinner av EDVARD-prisen 2020 i kategorien «Samtid» for sitt verk «In The Cage» fra «13 ways to tame a beast». Hun mottok prisen utenfor Kafé Skansen i Oslo, der programleder i NRK P2, Marion Hestholm, overrasket henne sammen med representanter fra TONO. Birkelund Ulvo syns utdelingen var utrolig overraskende. ‘In the cage’ er et verk som hun er glad i, og som hun har jobbet med over lang tid. Utdelingen kan du høre i NRK P2 Spillerom søndags utgave 20. september.

    Therese Birkelund Ulvo, vinner av EDVARD-prisen 2020 i kategorien Samtid.
    Foto: Marion Hestholm / NRK