NRK Meny
Normal

Her er deltakerne i den nye sesongen av «Mesternes mester»

Ti tidligere idrettsstjerner skal igjen i ilden og kjempe mot hverandre om å bli «Mesternes mester», og Dag Erik Pedersen er optimistisk med tanke på at vi endelig kan få en kvinnelig vinner.

Steffen Iversen, Gro Hammerseng-Edin

MESTERE MED HVER SIN BALL: Steffen Iversen og Gro Hammerseng-Edin skal kjempe om å bli den ultimate mester på NRK til neste år.

Foto: Lise Åserud/Gorm Kallestad / NTB/Scanpix

Sesong 8 av «Mesternes mester» er knapt over før innspillingen av en ny sesong snart er i gang igjen. I starten av juni samles programleder Dag Erik Pedersen og de ti deltakerne i Portugal for å spille inn sesong 9 av det populære programmet.

– Dette er et konsept som TV-publikumet har vist at de setter stor pris på, og det er en ære og en glede å gå videre med det. At vi har kommet til sesong 9 er ikke til å tro, forteller Dag Erik Pedersen.

Tror på jentene

Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen sier at seerne kan forvente seg noen nye øvelser i år også, men at klassikerne vil forbli.

Foto: NRK

I år er det kortere opphold enn noen gang tidligere mellom slutten på forrige sesong og innspillingen av den nye, og Pedersen sier han gleder seg til å møte de nye deltagerne.

– Jeg er stolt over buketten med mennesker som skal være med i den nye sesongen. Det er en utrolig god blanding mellom ungt og gammelt, sier han.

– Og jeg tror ikke jentene er noe dårligere rustet denne sesongen enn i forrige, og da var de veldig nære seieren.

Om vi kan vente oss noen overraskelser når det gjelder øvelser kan ikke Pedersen kommentere på nåværende tidspunkt, men han sier at de hele tiden er på utkikk etter forbedringsområder.

– Det gjelder alt fra for eksempel musikk eller klipping til øvelser. Derfor vil noen øvelser gå ut, men nye kommer, og klassikerne forblir, sier programlederen.

Her er deltakerne:

Steffen Iversen (40)

Steffen Iversen

Steffen Iversen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Fotballspiller. Steffen har gjennom 79 landskamper scoret 21 mål for Norge, og var toppscorer i EM-kvalifiseringen i 2008 med 7 mål. Han har blitt norsk seriemester flere ganger, og spilte for Tottenham da laget vant den engelske ligacupen i 1999.

Kurt Asle Arvesen (42)

Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen.

Foto: CHRISTOPHE ENA / Ap

Syklist. Kurt Asle har deltatt i alle Grand Tours, med en etappeseier i Tour de France (2008) og to etappeseire i Giro d’Italia (2003 og 2007) som karrierens høydepunkt. Han har også gull fra U23-VM (1997) og har tilbrakt mange år som sykkelproff i Italia og Luxemburg.

Andreas Ygre Wiig (36)

Andreas Ygre Wiig

Andreas Ygre Wiig

Foto: NATHAN BILOW / NTB SCANPIX/AP

Snøbrettkjører. Andreas har vunnet en rekke medaljer, inkludert tre gull i X-games (to fra 2007, ett fra 2008). Blant hans mest spektakulære triks er en Backside Rodeo 720 fra en 20 meter høy klippe i California. Andreas ble proff som nittenåring og har blitt kåret til tiårets snowboarder av Norges Snowboardforbund.

Espen Jansen (49)

Turner Espen Jansen

Espen Jansen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Turner. Espen har 10 kongepokaler, den første vant han som 20-åring, den siste som 40-åring. Han har vunnet 96 NM-gull over 30 år som aktiv utøver, og har også deltatt i 17 VM og 14 EM. Som en av få utøvere har Espen også fått en øvelse oppkalt etter seg: Jansen-svingstanga.

Rolf Falk-Larssen (57)

Rolf Falk-Larssen

Rolf Falk-Larssen.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Skøyteløper. Rolf tilhørte den første generasjonen av norske skøyteløpere som kunne leve av idretten. Gjennom karrieren har han vunnet en rekke medaljer, blant annet VM-gull (1983), to EM-sølv (1982 og 1984) og åtte NM-gull. Han har også to kongepokaler og har satt verdensrekord to ganger.

Gro Hammerseng-Edin (37)

Gro Hammerseng-Edin

Gro Hammerseng-Edin

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Håndballspiller. Gro har spilt 167 landslagskamper for Norge, og scoret så mange som 631 mål. Som kaptein ledet hun det norske håndballandslaget til gull i både OL (2008) og EM (2004 og 2006), og sølv i VM (2001 og 2007). Hun har også vunnet Champions League med Larvik (2010/2011-sesongen), blitt kåret til årets lagspiller og årets forbilde på Idrettsgallaen, og mottatt en rekke andre personlige utmerkelser.

Bjørg Eva Jensen (57)

Bjørg Eva Jensen

Bjørg Eva Jensen

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Skøyteløper og syklist. Bjørg Eva vant sitt første NM på skøyter som 14-åring, og ble juniorverdensmester og tok OL-gull da hun var 20 år gammel (1980). I OL i 1980 var hun den eneste norske utøveren som tok gull, og hun er til dags dato den eneste norske kvinnen som har olympisk gull på skøyter. Bjørg Eva er fremdeles den mestvinnende i junior-VM, uansett kjønn, har satt flere verdensrekorder og har en rekke medaljer fra både NM, EM og VM som senior. På sykkel har hun åtte NM-titler, fordelt på lagtempo, gateritt, tempo og bane.

Solveig Gulbrandsen (36)

Solveig Gulbrandsen

Solveig Gulbrandsen

Foto: Marc DesRosiers / Reuters

Fotballspiller. Solveig er en av Norges mest profilerte kvinnelige fotballspillere gjennom tidene. Hun har scoret 54 mål i løpet av sine 185 kamper for landslaget, og det er bare to andre i Norge som har spilt flere landskamper enn henne. På landslaget har hun vært med på å sikre EM-sølv, og det historiske OL-gullet i Sydney i 2000.

Lena Boysen Hillestad (48)

Lena Boysen Hillestad

Lena Boysen Hillestad

Foto: boysen-hillestad.com

Hundekjører. Lena tilhører den ypperste verdenseliten i hundekjøring, innen både nordisk stil, slede, sprint og barmark. Hun tok sitt første senior NM-gull som 20-åring, og har siden den gang vunnet totalt 25 VM-gull, 15 EM-gull og 28 NM-gull, i tillegg til 4 kongepokaler.

Isabel Blanco (38)

Isabel Blanco

Isabel Blanco

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Håndballspiller. Isabel scoret 165 mål i løpet av sine 86 kamper for det norske landslaget, og har vært med på å sikre to EM-gull (2004 og 2008). Hun har også blitt dansk seriemester og cupmester, blitt kåret til årets lagspiller, og beste strekspiller i den danske ligaen, og har vunnet både NM, serien og sluttspillet, i tillegg til to sølv i Champions League, med Larvik.

Kulturstrøm

 • Siste episode er ute

  Siste episode av Westworld sesong to er ute på HBO Nordic. Her kan de sjå reaksjonane til Filmpolitiets redaksjon etter å ha sett episoden. Finalepodcast kjem seinare denne veka.

  Westworld Filmpolitiet
  Foto: Marte Hedenstad / NRK
 • Hør Kari Hilde French i Sommer i P2

  Kari Hilde French spilte en viktig rolle da sønnen Joshua ble løslatt etter åtte år i kongolesisk fengsel i fjor. I Sommer i P2 forteller hun om sin egen oppvekst som misjonærbarn i India og hvordan det har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden.

  Kari Hilde French spilte en viktig rolle da sønnen Joshua ble løslatt etter 8 år i kongolesisk fengsel i fjor. I Sommer i P2 forteller hun om sin egen oppvekst som misjonærbarn i India og hvordan det har hjulpet henne gjennom den vanskelige tiden.
 • Silya skriver sanger med ektemannen

  Silya utvidet bandet sitt i anledning utgivelsen av en ny låt med enda et medlem – ektemannen og musikeren Espen Leite på piano. Han var også med på å skrive den. Låta «Bonafide Sinner» beskrives som en jazzhybrid med et eksplosivt og følelsesladet refreng. (NTB)

  Silya med EP-trilogi Silya med EP-trilogi
  Foto: Gitte Johannessen / NTB scanpix