De skal lede MGP junior

Tooji bli programleder for MGP junior sammen med NRKSupers Margrethe Røed. Hun mener Tooji er den perfekte makkeren i programlederjobben.

Margrethe Røed og Tooji

Margrethe Røed og Tooji Keshktar skal styre MGPjr-skuta til høsten.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Tooji representerte Norge i Eurovision Song Contest i Baku. Men selv om det ikke gikk helt som planlagt i finalen, gir ikke Tooji slipp på MGP riktig enda. Tooji og Margrethe skal styre MGP junior sammen til høsten, og Margrethe Røed er svært begeistret over sin nye makker.

– Tooji er helt perfekt til dette! Da jeg hørte det var han som fikk jobben ble jeg veldig glad. Han er ekte vare, og det er viktig når man skal jobbe med barn, forklarer Margrethe.

– Har den riktige utstrålingen

Vegard «Shortcut» Olsen skulle egentlig ha ledet programmet sammen med Røed, men måtte trekke seg etter å stått bak en bursdagsfeiring som falt i dårlig jord hos NRK-ledelsen.

Margrethe Røed ledet MGPjr i fjor sammen med Alex Rosén, og mener Tooji sitter med de fleste kvalitetene som skal til for å gjøre en god programlederjobb under finalen i Oslo Spektrum 1. september.

Sval vant MGP jr

Sval jubler over seieren i fjorårets finale.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

– Han har den riktige utstrålingen som gjør at han «kommer gjennom kameraet». I tillegg har han jobbet mye med barn og unge og har erfaring fra «voksen»-MGP, og det er sikkert ingen ulempe. Og ikke minst ser han jo helt fantastisk ut, skryter Røed.

– Det gjør du også, kvitterer Tooji.

Artisten gleder seg stort til å ta fatt på jobben, og tror han har mye å by på i spann med Margrethe Røed.

– Jeg tror jeg og Margrethe vil bli et bra team. Vi har begge bevart barnet i oss og er to lekne personer. Dessuten tror jeg at vi har et naturlig barnetekke, og det er nok en forutsetning ettersom man skal tilbringe mye tid sammen med barna som deltar.

«Fly av sted»

Det er ikke bare årets programlederpar som presenteres i dag. Årets felleslåt er også klar, en sang alle MGPjr-artistene deltar på og synger sammen. Sangen heter «Fly av sted» og handler om å ha tro på seg selv og våge å ta nye utfordringer.

En smakebit vil bli vist i Sommeråpent i kveld, men vil du se og høre låta i sin helhet, kan du gjøre det her på hjemmesidene til MGPjr.

Tungt etter ESC

25-årige Tooji er utdannet barnevernspedagog og har bevart engasjementet for barn, til tross for en krevende artistkarriere. Nå får han muligheten til å kombinere sine to lidenskaper i jobben som programleder for MGPjr.

– I MGPjr er det et mer pedagogisk opplegg enn den voksne varianten, som også er mer konkurransepreget. Det tror jeg vil passe meg bra.

Han innrømmer at det var tungt å komme hjem etter Eurovision-finalen i Baku, men det var ikke sisteplassen som var årsaken.

– Jeg ble veldig knyttet til gjengen som var der nede sammen med meg, så det ble en følsom periode den første tiden etter at jeg kom hjem. Jeg savnet folkene veldig, så det føltes tomt den første tiden. Men så gikk det seg til, så nå er alt som før.

Tooji

Savnet etter de andre var stort etter at Tooji kom hjem.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– Må ha masse selvironi

Margrethe mener Tooji er såpass godt rustet for jobben at hun ikke har noen gode råd å gi. Men hun presiserer allikevel en viktig ting.

– Det er viktig at man ikke tar seg selv så veldig høytidelig, og har masse selvironi. Jeg tror jeg vi kan lære masse av hverandre, så dette må bare bli bra, slår hun fast.

Ti artister skal konkurrere om å gå i fotsporene til Sval, Torstein og de andre vinnerne av konkurransen. 1. september skal det hele avgjøres i Oslo Spektrum.

Kulturstrøm

  • Rapperen DMX død

    Den amerikanke rapperen DMX er død. Han ble 50 år gammel. Rapperen som var født Earl Simmons har de siste dagene vært innlangt på sykehus i New York etter en overdose. DMX var en av de mest populære og suksessrike rapperne på 90-tallet.

    Obit DMX
    Foto: Peter Kramer / AP