Her er alle hintene til Frosken

Den første maska som ble avslørt var Frosken. Under kan du lese hintforklaringene.

Arve Juritzen var Frosken i Maskorama

FROSKEN: Frosken i årets Maskorama viste seg å være Arve Juritzen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Det viste seg å være programleder, journalist og redaktør Arve Juritzen som skjulte seg bak Frosken.

Her får du forklaringa på hintene:

 • Signalflaggene som staver ABCD, hinter til alternativene i «Vil du bli millionær», hvor Arve hadde en sentral rolle som programleder.
 • Han har hele livet levd av å fortelle andres historier i form av programleder på TV, og denne gangen fikk han fortelle deg sin historie.
 • Skipet Frosken hinter til romskipene i «Star Wars», som er blant verdens mest kjente og har blitt sett av millioner. Brevene han signerte hinter til alle forespørslene fra «Star Wars»-fans verden over om å signere bilder av seg selv i kostymet han hadde på i filmen.
 • Signalflaggene som kan skimtes i bakgrunnen under dekk staver ordet HOTH, som er navnet på planeten i «Star Wars» hvor han hadde en rolle.
 • Bibelen Frosken leser hinter til hans rolle i Den norske kirke.
 • Skipsmaleriet har et norsk og et amerikansk flagg, som hinter til landet han er fra, og landet han reiste til og fikk sin datter.
 • Frosken leser Bibelen på norsk og signerer brevet «Hilsen Frosken», som hintet til at frosken er norsk.

Hør Maskorama-podkasten i NRK Radio og få hintene du ikke får andre steder!

Kulturstrøm

 • Norsk seriemorder kan bli film

  Victoria Kiellands kritikerroste roman om den norske seriemorderen Belle Gunness kan bli spillefilm. Gine Cornelia Pedersen og Patrik Syversen har kjøpt filmrettighetene. Pedersen er selv forfatter og skuespiller, kjent fra «Unge lovende» på NRK. Syversen er manusforfatter og regissør, kjent for blant annet «Sigurd fåkke pult» og «Rovdyr». De sier:

  – Vi ble fjetret, til og med rystet, da vi leste «Mine menn», og det begynte å klø i fingrene allerede på første side etter å se denne historien spilt ut på lerretet.

  Filmen skal hete «Belle!»

  Gine Cornelia Pedersen og Patrik Syversen
  Foto: Lina Hindrum/Erlend Mjømen Knudsen